• 06 mei
  • 10:00
  • Bezoeken
  • Akkrum

Akkrum Opent! (opening watersportseizoen)

Jong en oud kan zich op zaterdag 6 mei bijna letterlijk laten onderdompelen in alles wat Akkrum/Nes in het komende seizoen aan watersport te bieden heeft. Onder de nieuwe naam Akkrum Opent! organiseert watersportvereniging AWS Eendracht  dan samen met een aantal lokale watersportbedrijven diverse activiteiten in Akkrum.

Klompkesilen
De dag begint om 11.00 uur met het Iepen Frysk Kampioenschap Klomkesilen.
Een zeilwedstrijd waarbij kinderen al van oudsher met hun Friese zeilklomp in Akkrum strijden om de wisselbeker voor de ‘vrije’ en de ‘Scherjon’ klasse.
Deelnemers kunnen zich nog opgeven via website www.awseendracht.nl.

Nautische markt
Vanaf 13.00 uur presenteren diverse watersportbedrijven en andere Akkrumer ondernemers zich op de gezellige nautische markt. Hier is van alles op het gebied van watersport te vinden, van nautische kleding tot aan stoere rubberboten.

Kajuit- en dekconcerten
Een primeur dit jaar zijn de zogenaamde  kajuit- en dekconcerten. Bezoekers kunnen vanaf 13.00 uur op verschillende klassieke en moderne schepen in een intieme setting genieten van diverse liveoptredens.

Skimboardbaan voor durfals
Ook kan men aan diverse workshops meedoen, zoals suppen, jeugdzeilen en kanovaren. En is er een heuse skimboardbaan voor de echte durfals! Verder organiseert volleybalvereninging AVC’69 een spannend beachvolleybaltoernooi voor iedereen van 12 jaar en ouder. De kleine watersporters kunnen zich vermaken in de waterballen,  op het springkussen en in de draaimolen.

Livemuziek op het horecaplein
Akkrum Opent! sluit vanaf 17.00 uur de dag feestelijk af op het horecaplein, waar men onder het genot van heerlijke zomerse drankjes en lekkere hapjes kan genieten van livemuziek van de  reggaeband Boss Capone, de Nederlandstalige Indie Pop band Publiek geheim en DJ Soolz.

De organisatie van Akkrum Opent! is in handen van AWS Eendracht i.s.m. Jachthaven Tusken de Marren, Jachtwerf Oost en eetgelegenheid De Koken.

Tot ziens bij Akkrum Opent!