• 22 maart t/m 26 april
  • 13:30
  • creatief
  • Heerenveen
  • € 132 voor zes keer op vrijdagmiddag

Modeltekenen voor volwassenen

Om naar model te tekenen heb je weinig aan theorieën of handboeken. Het is een kwestie van kijken en doen. Op een aantal vrijdagmiddagen in De Heerenveense School staat er een model voor je klaar om te tekenen.

Het model

Meestal poseert een vrouw, als het lukt is er nu en dan een mannelijk model. Meestal naakt, een enkele keer gekleed of het model wordt gevraagd iets te doen met doeken, een stok of iets dergelijks om een variatie aan houdingen te krijgen.

Het verloop

Elske Schotanus zorgt dat er een model is en maakt de ruimte klaar om te kunnen tekenen. Er zijn tafels en ezels om aan te werken. Materiaal, papier en gereedschap neem je zelf mee. Na een korte inleiding beginnen we met korte standen die je helpen snel te werken, ofwel los te komen. Vooral de korte poses bieden je de kans in schetsen spannende houdingen vast te leggen. Na de pauze wordt het model gevraagd een langere stand in te nemen: 15 à 20 minuten staand, zittend of liggend. Zo heb je voldoende tijd om een meer uitgewerkte tekening te maken. We sluiten af met een korte werkbespreking en natuurlijk: opruimen.

Materiaal en gereedschap

Er is courantdrukpapier en contékrijt of houtskool, dit is in de prijs inbegrepen. Overige materialen om mee te werken, neem je zelf mee. Bijvoorbeeld: Schetsboek, tekenblok, losse vellen papier, potlood, inkt, pastelkrijt, oliepastel, acryl- of aquarelverf naar voorkeur. Afhankelijk van je materiaalkeus: kneedgum, puntenslijper, kwasten, blikje o.i.d. voor water. Voor advies m.b.t. materialen e.d. kun je terecht bij Elske Schotanus.

Prijs

€132,- voor zes keer, €264,- voor twaalf keer. Prijzen inclusief modelkosten, courantdrukpapier en houtskool/contékrijt. Exclusief overige materialen en papier naar eigen keus en eventueel een consumptie in het Museumcafé.

Poseren

Jong, oud, een maatje meer of minder, naakt of gekleed: we zijn op zoek naar variatie en iedereen is prachtig om te tekenen. Ook een zwaardvechter, een danser(es) of bijvoorbeeld een musicus is van harte welkom. Ben je zwanger, wil je je partner meenemen of heb je een hond die stil kan zitten? Leuk! Er is een vergoeding beschikbaar.

Voor wie

Zowel beginners als gevorderden. Het minimale aantal deelnemers is 4, het maximale aantal is 12.

Wanneer

Voorjaarsserie: 22 en 29 maart, 5, 12, 19 en 26 april

Najaarsserie: 13, 20 en 27 september, 4, 11 en 18 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november, 6 december

Inschrijven kan via info@elskeschotanus.nl