• 05 november 2016
  • Muziek
  • Heerenveen

‘Die Jahreszeiten’ door Oratoriumkoor COV Heerenveen

Op zaterdag 5 november verzorgt Oratoriumkoor COV Heerenveen een uitvoering van dit meesterwerk van Haydn. Het concert vindt plaats in de RK-kerk, Crackstraat 13 in Heerenveen. Aanvang 19.30 uur, kerk open om 18.45 uur.

Aan dit concert werken mee het barokorkest Florilegium Musicum, een orkest, dat gespecialiseerd is in de historische uitvoeringspraktijk en dat speelt met authentieke instrumenten.

Solisten zijn de bas Michiel Meijer (Simon – de pachter), sopraan Brigitte van Hagen (Hanne – dochter van Simon) en de tenor Rudmer de Vries (Lucas – de boer). Zij bezingen op sublieme wijze de schoonheid van de natuur en het leven op het Oostenrijkse platteland van rond 1800.

De algehele leiding is in handen van Merlijn Wackers, dirigent van Oratoriumkoor COV Heerenveen.

Die Jahreszeiten van Haydn (1732 – 1809) behoort tot de meest geliefde oratoria, zowel voor de uitvoerenden als voor het publiek. De tekst van het libretto is ontleend aan delen van de gedichtencyclus “The Seasons” van James Thomson en door de Nederlander Baron Gottfried van Swieten in het Duits vertaald. Haydn is erin geslaagd met zijn typische humor en zijn muzikale genialiteit dit oratorium tot een groot meesterwerk te maken.

De toegangsprijs voor dit voor Heerenveen bijzondere concert bedraagt in de voorverkoop € 23,- (incl. pauzedrankje) en aan de zaal € 26,-.

Kaarten zijn te verkrijgen via de website www.covheerenveen.nl., de koorleden en via Boekhandel Binnert Overdiep, Dracht 60, Heerenveen.