BOER BEN IK! is een uniek toneelstuk door een geboren boer, die tegelijk acteur en toneelschrijver is. De voorstelling gaat over een boerenzoon die het aandurft om een paar stappen terug te doen en het heden en verleden van het familiebedrijf eens opnieuw te bekijken. Dit zorgt voor herkenbare, pijnlijke, mooie en verhelderende momenten.

“Ik ben een boerenzoon. Mijn grootvader was boer, mijn vader was boer en ik ben het. Daar ben ik trots op. Niets meer, niets minder.”

Frans, de hoofdpersoon uit BOER BEN IK! kan zich nog goed herinneren hoe hij als jongen languit in het gras kon liggen en naar de vogels luisterde. Wat was hij trots dat hij een boerenzoon was! Onder de strenge hand van zijn vader leerde Frans zelf boer te worden. Dat was niet altijd even gemakkelijk, al hoezeer zijn moeder hem probeerde te beschermen. Later als zelfstandig boer krijgt Frans te maken met eisen vanuit de overheid en druk vanuit de maatschappij. Terwijl zijn moeder (Klaasje Postma) op de achtergrond onverstoorbaar haar eigen leven leidt, maakt Frans de balans op.

Dit is er nog meer te doen