Wanneer?

Woensdag 2 oktober, 10:15 - 11:30

Waar?

Bibliotheek Heerenveen
Burgemeester Kuperusplein , 8442 CL Heerenveen Plan route

Woensdag 2 oktober vertellen Harry van der Raad en Jan van de Kamp over hun fietstocht langs de Oostzee en de Baltische Staten in het Senior Café. Deze ochtend begint om 10.15 uur en de toegangsprijs is één euro, inclusief koffie of thee. Alle 55-plussers zijn van harte welkom in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen.

Harry van der Raad en Jan van de Kamp zijn fietspioniers van de eerste orde en hebben op de fiets veel van de wereld gezien. De mannen vertellen gepassioneerd over hun tochten. Op zo’n reis fietsen ze ongeveer 80 kilometer per dag, slapen in een tent en maken hun eigen kostje. Harry: “Fietsen is de remedie tegen bijna alles. Als ik fiets ben ik gezond”. Het doel is altijd de reis, niet de bestemming. Toen hij net tien dagen terug was van de tocht rond de Oostzee begon het alweer te kriebelen. Hij fietst ook vaak alleen. Over zijn avonturen, die hij al 55 jaar als toerfietser met meer dan 300.000 kilometer op de teller meemaakte, heeft hij een boek geschreven.

Senior Café Heerenveen

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Senior Café van de Heerenveense bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen. Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.

Dit is er nog meer te doen