Wanneer?

Zondag 12 februari, 14:30 - 17:00

Waar?

Sionskerk
Marktweg 55, 8451 CD Oudeschoot Plan route

Een bijzondere combinatie, zondag 12 februari in de Sionskerk aan de Marktweg 55 in Oudeschoot, met zangeres Grytsje Kingma en schrijver/verteller Johan Veenstra. Op uitnodiging van de werkgroep “Zin in Zuid” zal het duo vanaf 3 uur ’s middags in de kerkzaal Stellingwarver verhalen afgewisseld met gevoelige en herkenbare Friestalige liederen brengen. Het is de tweede keer dat dit programma Oudeschoot aandoet, maar Kingma en Veenstra hebben hun speellijst aangepakt en omgegooid zodat nieuwe liederen en andere verhalen te horen zullen zijn.

Rasverteller Johan Veenstra uit Nijeholtpade is bekend van zijn “Stikelstokkies” bij Radio Fryslân, de droge humor in zijn columns van de Leeuwarder Courant en de omvangrijke reeks boeken – romans, verhalen- en dichtbundels – in de Stellingwarfse streektaal. Grytsje Kingma uit Sintjohannesga is zanger en tekstschrijver. Ze brengt haar eigen werk als klassieke troubadour ofwel hedendaagse singer-songwriter op de planken. De rijkdom van de Fryske taal is voor Kingma grond en inspiratie voor haar teksten. Ze begeleidt zichzelf op gitaar of maakt gebruik van een begeleidingsband. 

Het programma van tweemaal drie kwartier is een aaneenschakeling van liederen en verhalen, waarbij humor, romantiek en emotie, maar ook melancholie, nostalgie en herinneringen aan weleer langs komen. Voor 5 euro belooft het een genoeglijke middag te worden in het Frysk en in het Stellingwarfs.

Dit is er nog meer te doen