Wanneer?

Dinsdag 8 februari, 00:00 Zondag 13 februari, 00:00

Waar?

Posthuis Theater
Fok 78, 8441 BR Heerenveen Plan route

Nieuwe musical in Posthuis Theater!

De cultuurpartners Museum Heerenveen, Bibliotheken Mar en Fean, Ateliers Majeur en het Posthuis Theater presenteren 8 – 13 februari 2022 de nieuwe familiemusical Opskør in Herreturv, geïnspireerd op 100 jaar voetbal in Heerenveen!

In deze nieuwe voorstelling nemen wij u mee naar Snorremark, dat land in het Hoge Noorden, bekend om zijn hoge bergen, zijn lage ponies, zijn geurige stokvis en zijn röde pømpeblæden. We vertellen u ook hoe het de SC Herreturv FC vergaat; een gezellige provinciale voetbalclub die zelden degradeert of promoveert, maar die zich plotseling mag verheugen in buitenlandse belangstelling… met alle gevolgen van dien.

In een setting van een heus theaterpodium zal er worden gespeeld door amateurs uit de regio (kinderen en volwassenen), samen met een aantal professionals. De musical is geschreven door muzikaal alleskunner Peter Sijbenga, met muzikale medewerking van Dennis Dronkers. Voor de regie tekent de jonge talentvolle theatermaker Romke Gabe Draaijer. De algehele productieleiding is in handen van Evert Haagsma.

Jelrik Koenders en Femke den Heijer, beiden uit Heerenveen, mogen de hoofdrollen van Herre en Attje spelen in ‘Opskør in Herreturv’. Daarnaast zullen onder anderen Thijs Meester, Wybo Smids en Sybrecht Speerstra te zien zijn.

‘Opskør in Herreturv’ wordt opgevoerd in het Nederlands, met een vleugje Fries er tussendoor. Want we zitten niet voor niets in het Hoge Noorden. Jø!, zoals we al zeiden!

Kijk op voor meer informatie op www.posthuistheater.nl/familiemusical of www.facebook.com/FamiliemusicalHeerenveen

Dit is er nog meer te doen