• 01 t/m 29 april
  • 11:00
  • Expositie
  • Heerenveen Centrum
  • Gratis

Foto-expositie met portretten 50-plusvrouwen in Bibliotheek Heerenveen

De hele maand april exposeert fotografe Natalia Balanina portretten van vrouwen van boven de 50 jaar in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. Deze tentoonstelling, getiteld 50-plus and fabulous, is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.
Natalia Balanina heeft een grote liefde voor portretfotografie en zij vindt het een eer om mensen te portretteren in al hun natuurlijke schoonheid. In 2017 startte zij met het project 50-plus and fabulous. Hiervoor heeft zij een serie portretten gemaakt van vrouwen van boven de 50, omdat zij vindt dat deze veel te weinig worden gefotografeerd. Ze durven niet of zeggen dat ze altijd vreselijk op de foto staan. Natalia is het daar niet mee eens. Zij vindt dat iedereen mooi is en ongeacht de leeftijd mooi op de foto kan staan. Dat laat ze in deze portretten zien.

Natalia Balanina

Balanina is afkomstig uit Rusland en woont sinds 2010 in Leeuwarden met haar man en dochtertje. De fascinatie voor fotografie is er bij haar altijd geweest. In haar hoofd was zij altijd al bezig met het maken van plaatjes van de wereld om haar heen. Natalia meent dat je als fotograaf het meest leert in het proces van oefenen en nieuwe dingen proberen. Op deze manier en geïnspireerd door het werk van andere fotografen en kunstenaars is zij haar eigen stijl aan het ontwikkelen. In 2018 exposeerde Natalia haar serie Dichterbij tijdens het FryslânPhoto-festival met het thema Wie ben ik. Zij maakt ook graag sfeervolle stillevens met de oude meesters als inspiratiebron. In haar studio in de Haniahof te Leeuwarden is zij nu bezig met een nieuwe portretserie van kunstenaars die in de foto op een artistieke manier hun verhaal vertellen.

De portretten en stillevens zijn evenals de series Dichterbij en 50-plus and fabulous op de website te vinden.