Wanneer?

Maandag 13 juli, 19:00 Maandag 17 augustus, 21:00

Waar?

Fotowandeling De Alde Feanen
Eernewoude Plan route

De Alde Feanen

De Alde Feanen is een prachtig Nationaal Park in het hart van Friesland. Het gebied is enorm gevarieerd (van laagveenmoeras tot rietland en grasland) en biedt daardoor een thuis aan een grote verscheidenheid aan planten, dieren en vogels. Er broeden ongeveer 100 vogelsoorten in dit gebied, zoals bijvoorbeeld de roerdomp, grutto, zeearend en ooievaar. Reeën worden regelmatig gezien, maar de otter komt hier ook voor.

Fotowandelingen in de Alde Feanen:

Alle fotowandelingen starten in de omgeving van Eernewoude. We lopen ongeveer 1,5 km over onverhard terrein (gras, veengrond). Tijdens de fotowandeling geef ik je tips en trucs en laat ik je zien dat je door anders te kijken, composities met impact kunt creëren. Ook help ik je met camera-instellingen en vertel ik je welke accessoires handig kunnen zijn en hoe je die gebruikt. Aan het einde van de wandeling heb je de omgeving leren kennen, weer wat opgestoken over je camera en compositie. Misschien heb je wel nieuwe fotovrienden gemaakt en kun je eens vaker met elkaar op stap gaan!

Programma 2020

Tijdens de zomervakantie op maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur (€25,- pp, 4 tot 8 deelnemers)

13 juli, 20 juli, 27 juli, 10 augustus, 17 augustus

Fotowandeling specials!

Naast de gewone fotowandelingen, organiseer ik ook 2 nachtwandelingen. Éen bij volle maan en eentje bij nieuwe maan.

Vollemaan wandeling

Maandag 3 augustus van 20:30 t/m 23:00 uur (€45,- pp maximaal 6 deelnemers). Tijdens deze avond komt de volle maan na zonsondergang op. Het is dan nog een beetje schemerig en dat geeft ons de kans om prachtige foto’s te maken.

Nieuwe maan/ melkweg wandeling

Woensdag 19 augustus, 22:30 t/m 01:00 uur (€45,- pp maximaal 6 deelnemers).  Bij nieuwe maan is het volledig donker. Er is geen reflectie van de maan en dat maakt het dat je de sterren nog beter kunt zien. Als het een heldere avond is dan zien we zelfs de melkweg!

Privé of groepsworkshop

Uiteraard is het mogelijk om een privé of groepsworkshop (voor vriendengroepen, bedrijven, etc.) te boeken. We stellen dan gezamenlijk het programma en de datum vast). Bel of mail gerust voor meer informatie.

Aanmelden voor de fotowandelingen:

Email:                          info@pixus.nl

Telefoon:                    0638056977 (evt ook whatsapp)

Wil je bij je aanmelding je naam, telefoonnummer en e-mail adres en met hoeveel personen je wilt komen opgeven? Je ontvangt dan uiterlijk 2 dagen van te voren bericht of de wandelingen wel of niet doorgaat. In die mail ontvang je dan ook de routebeschrijving naar de startlocatie.

Note: Van alle inkomsten uit de fotowandelingen doneer ik 10% aan het Nationaal Park de Alde Feanen. Naast de leuke en leerzame fotowandelingen steun je op die manier ook het Nationaal Park. 

Dit is er nog meer te doen