• 13 april
  • 12:00 tot 17:00
  • Sport
  • Heerenveen

Healthy Ageing Tour

De Healthy Ageing Tour doet ook dit jaar Heerenveen aan. Nadat vorig jaar de meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen met een openingstijdrit van start ging in Heerenveen die werd gewonnen door olympisch kampioene Anna van der Breggen, is ditmaal op zaterdag 13 april de finishlijn getrokken op de Abe Lenstra Boulevard. De start van de etappe is die dag in Wolvega. Zowel de junioren, als de elite vrouwen finishen vervolgens in Heerenveen. De finish van de etappe in Heerenveen vloeit voort uit samenwerking tussen de gemeenten Weststellingwerf en Heerenveen. Daarbij starten de vrouwen om 15.00 uur in Wolvega voor een etappe van 74,6 kilometer. Die voert de rensters door Zuidoost-Friesland.

Route

Onderweg worden Oldeholdpade, Ter Idzard, Mildam, Katlijk en De Knipe doorkruist. In de gemeente Heerenveen volgen twee rondes van 17,5 kilometer. Daarbij worden ook Nieuwebrug, Haskerdijken en Luinjeberd aangedaan, evenals het centrum van Heerenveen.

Junioren

De junioren-vrouwen starten en finishen op de Abe Lenstra Boulevard. Zij rijden 68,4 kilometer en rijden viermaal de finalelus. Zij starten om 12.00 uur en finishen om 13.50 uur.

Kleurplaat inleveren in ruil voor een mooie ’n Gouden Plak bidon!

Maak jouw mooiste creatie van de kleurplaat die je hier kunt downloaden, hang hem op bij de finish van de Healthy Ageing Tour en ontvang een mooie ’n Gouden Plak bidon! De kleurplaat kan worden opgehangen bij de finish van de Healthy Ageing Tour op 13 april tussen 12.00 en 17.00 uur op het plein voor Sportstad Heerenveen aan de Abe Lenstra Boulevard!