• 26 april
  • Culinair
  • Oranjewoud
  • € 42,50 voor een avondvullend programma en een 4-gangen verrassingsmenu

Historisch diner in restaurant “de Oranjetuin” op vrijdag 26 april

2019 is een bijzonder jaar voor Tjaarda. Er wordt dit jaar 185 jaar gastheerschap gevierd. In 1834 werd op dezelfde plek in Oranjewoud logement Heidewoud gesticht en tot de dag van vandaag staat gastheerschap hoog in het vaandel.

Rondom dit thema wordt er het diner verzorgd met als gastspreker de heer Bearn Bilker. Rasverteller Bearn Bilker neemt u een avond mee als gast bij de Friese adel.  U krijgt een heerlijk diner voorgeschoteld. Dit exclusieve diner is geïnspireerd op de oude adellijke geslachten van Friesland.

Bearn Bilker houdt het die avond spannend met verhalen over de Friese families die eens de samenleving beheersten. De oude families herleven, prachtige geschiedenissen, anekdotes en drama’s. Natuurlijk ontbreken de liefdesverhalen niet, compleet met ontvoeringen en aanslagen. U zult het beleven! Klinkende namen als de Heemstra’s, de Harinxma’s, de Van Harens, de Sytzama’s, de Grovestinsen en natuurlijk de Eysinga’s, ze komen allemaal voorbij.

Het 4-gangen menu wordt bereid door maar liefst 4 chef-koks! Marcel Koning, Marcel Bleuel, Bert Oosting en onze huidige chef-kok Joram van der Staaij.

Aanvang: 19:00

Prijs: € 42,50 voor een avondvullend programma en een 4-gangen verrassingsmenu

Wilt u een passend wijnarrangement? Dat kan voor € 21,50 per persoon extra.