• 07 december 2018
  • 10:00 tot 11:00
  • Kinderen & (Groot)ouders
  • Heerenveen Centrum
  • Gratis (inclusief koffie of thee)

Kerstboekjes centraal op BoekStart-inloopochtend

Op vrijdag 7 december vanaf 10.00 uur is er weer een BoekStart-inloopochtend in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. Deze morgen staan boekjes over Kerstmis centraal. Het boek ‘Bobbi viert Kerst’ van Ingeborg Bijlsma en Monica Maas wordt voorgelezen. De BoekStart-inloopochtend is bestemd voor de allerjongsten van 0 tot 3 jaar met hun (groot)ouders en is vrij toegankelijk.

BoekStart-inloopochtenden

Tijdens BoekStart-inloopochtenden kan men vragen stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, kennismaken met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor de baby of peuter, ervaringen uitwisselen met andere (groot)ouders en wordt er voorgelezen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie. Aanmelden is niet nodig, dus loop gerust binnen.
BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert. Met de baby of peuter op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van het kind, zo blijkt uit onderzoek. Het verhoogt de concentratie en het versterkt de band tussen kinderen en hun (groot)ouders. Allemaal zaken waar de baby of peuter ook later plezier van heeft.