• 13 april t/m 14 juni
  • 10:00
  • Cultureel
  • Heerenveen

Tentoonstelling “Königstraum / Koningsdroom / Kingsdream / Rêve du Roi

“Königstraum / Koningsdroom / Kingsdream / Rêve du Roi“ is de nieuwe tentoonstelling (4/23) van “+ rRchard uit Köpenick, een wijk in Berlijn. In Atelier en Kunstruimte Oude Liefde van Aukje Terpstra en Marnix Mooibroek. Hier kunt u de droomwereld van deze Berlijnse kunstenaar bekijken. “+ Richard” gebruikt verschillende werkwijzen in zijn oeuvre tot nu toe, maar altijd op vierkant linnen. Hij combineert architectuur en landschap, fabeldieren bevolken de meestal verlaten ruimten.

“+ Richard”

Als student architectuur komt “+ Richard” in aanraking met het werk en de filosofische wereld van Louis Le Roy, middels zijn professor voor landschapsarchitectuur J. Koppándy. Tijdens zijn doctoraalscriptie en niet in het minst als eerste stagiair van de Heerenveense Stichting Tijd houdt hij zich intensief en kunstzinning bezig met eco-kathedrale processen. In Mildam en Heerenveen heeft kunstenaar “+ Richard” samengewerkt met Siebe Hommega en Peter Brinkman, Julian Raxworthy en met name Peter Wouda, één van de drijvende krachten achter het werk van Stichting Tijd.

In retrospectief zou geconstateerd kunnen worden dat Wetenschappelijk Onderwijs en Practicum een grote invloed hebben op de tegenwoordige kunstzinnige werkzaamheden van “+ Richard”. In zijn werken is ruimte voor verhalen en koninklijke dromen, in de tentoonstelling worden de Rode-Kruis-Iconen voor privé-gebruik geëxposeerd. Iedereen zou zo’n Icoon in zijn of haar ‘Gute Stube’ (=binnenkamer, huisaltaar) moeten hebben. De beelden reppen van fantasie en vrede. “+ Richard” alias “König von Köpenick” visualiseert een vredig koninkrijk. Het geheel met een knipoog en een grote dosis plezier van scheppen, zin en lust van maken.

Vernissage op zaterdag 13 april

Hierbij bent U van harte geïnviteerd de vernissage op Zaterdag 13 april 2019, 16.00uur, bij te wonen. Maak kennis met kunstenaar “+ Richard”! Geef opdracht tot het maken van Uw privé Rode-Kruis-Icoon voor bij U thuis!! Neem met behulp van deze ‘Relikwieën-transformator” deel aan de vestiging van Zijn vredig Koninkrijk! Komt allen in grote scharen! Vooruit! Vooruit! Eruit voor de vernissage! Vooruit naar Oude Liefde! Oude Liefde voor altijd! Vooruit!!

En als U geen tijd heeft voor de vernissage bezoek dan de tentoonstelling tussen 14 april 2019 en 14 juni 2019, iedere dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00. Daarbuiten en in de meivakantie op telefonische afspraak. Aukje en Marnix zullen U escorteren bij Uw wandeling door de tentoonstelling “Königstraum / Koningsdroom / Kingsdream / Rêve du Roi”.