• 11 december
  • Lezing
  • Heerenveen
  • 7,50

Over falen en stuntelen – Stine Jensen

Op woensdagavond 11 december zal filosofe Stine Jensen een lezing houden in het Filosofisch Café in het Odd Fellowhuis aan de Herenwal 10 in Heerenveen. Het onderwerp van haar lezing is “Falen en stuntelen”.

Dit was het thema van de Maand van de filosofie in 2019. Jensen werkte mee aan het project CV der mislukkingen. “Omdat we in een prestatiemaatschappij leven waarin vooral successen zichtbaar zijn, vond ik het belangrijk om zelf mee te doen aan zo’n faal-cv-project. Maar zodra ik mijn faal-cv op sociale media had gezet, manifesteerde zich een paradox: hoewel ik werkelijk was teruggegaan naar schaamtevolle momenten, zaken die ik echt als falen beschouwde, kreeg het publiekelijk delen ogenblikkelijk iets kokets en extraverts. Kijk mij nou even uitkomen voor al mijn mislukkingen!” zei ze in een interview in NRC Handelsblad.

Sinds het seizoen 2014 – 2015 wordt er in het Odd Fellow-huis aan de Herenwal 10 in Heerenveen van tijd tot tijd een Filosofisch Café georganiseerd. Na een lezing over een filosofisch onderwerp volgt na de pauze een discussie. De bijeenkomsten beginnen doorgaans om 20.00 uur en zijn om 22.00 afgelopen.

Vanwege de beperkte ruimte is er een maximaal aantal deelnemers. U dient zich daarom per mail aan te melden via info@filosofischcafeheerenveen.nl
U ontvangt dan nader bericht of er nog voldoende plaats is.
Entree is € 7,50 incl. koffie / thee. Te voldoen in de zaal.