• 09 oktober
  • 19:30 tot 21:00
  • Lezing
  • Heerenveen Centrum
  • € 3,50 voor leden van de bibliotheek en € 5,- voor niet-leden

Lezing Julia Jan Wouters Hospice in bibliotheek Heerenveen

Op woensdag 9 oktober vertellen medewerkers van het Julia Jan Wouters Hospice wat deze medische instelling kan betekenen voor (ongeneeslijk) zieken, hun partners en mantelzorgers. Deze avond duurt van 19.30 – 21.00 uur en van tevoren aanmelden is gewenst.

Tijdens de lezing zal coördinator van het hospice, Ingrid Gelink, vertellen over hun organisatie en het werk dat ze doen. Ook zal zij ingaan op de rol van de partner en mantelzorgers. Welke waarde heeft het hospice in de laatste levensfase van mensen? Vervolgens zal vrijwilliger bij het hospice, Jan Vreeling, vertellen over zijn werk nadat zijn vader zelf bewoner van het hospice was en daar zijn laatste gedeelte van zijn leven doorbracht. Na de lezing is er ruimte voor vragen en gelegenheid om met de medewerkers in gesprek te gaan.

Aanleiding voor deze lezing is de voorstelling De man fan dyn libben door JMTeaterwurk op 11 oktober in het Posthuis Theater. Deze Friestalige tragikomedie is een bewerking van het gelijknamige boek De man van je leven (2017) door Arthur Japin en gaat over een vrouw die chronisch ziek is. Om haar man goed achter te laten zoekt zij voor hem een nieuwe liefde.

De stichting heet volledig: Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Julia Jan Wouters en verleent haar zorg zowel in het hospice als bij mensen thuis. Dit doen zij met name in de regio Heerenveen en Westellingwerf, waar ze mensen de best mogelijke zorg bieden in de laatste fase van hun leven.

Aanmelden voor deze lezing kan in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48, telefonisch (0513-626675) en via de website. De toegang: € 3,50 voor leden van de bibliotheek en € 5,- voor niet-leden, inclusief koffie of thee.