• 15 januari
  • Lezing
  • Heerenveen Centrum
  • € 5,- . Leden van de bibliotheek betalen € 3,50

Lezing over mediation in bibliotheek Heerenveen

Op maandag 15 januari geeft Ingrid Metz een interactieve lezing over mediation in de bibliotheek aan het Kuperusplein 48 in Heerenveen. Deze avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.
Mediation

Zo’n dertig jaar na de introductie van de term mediation in Nederland wordt steeds vaker een mediator (bemiddelaar) ingeschakeld. Bij echtscheidingen en omgangsregelingen, bij burenruzies en kwesties op de werkvloer. Ook op televisie zien we regelmatig mediation voorbijkomen op de aftiteling, zoals bij Bonje met de buren en Het familiediner.
Op deze avond komen vragen aan de orde als: Wat is mediation nu eigenlijk, wat je kun je verwachten van een mediator en wanneer kies je voor mediation? Zijn er vaardigheden uit dit vak die je kunt gebruiken in het dagelijks leven? Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Ingrid Metz

2002 Als register mediator is Ingrid Metz sinds 2002 werkzaam bij Het Akkoord Mediation, o.a. gevestigd in Heerenveen en in Den Haag. Ze is opgeleid aan het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem en gespecialiseerd in Arbeidszaken, Burger en Overheid en Family and Divorce.Voor deze lezing is van tevoren aanmelden gewenst. Dit kan bij de servicebalie in de bibliotheek en via www.bibliothekenmarenfean.nl. De entreeprijs bedraagt 3,50 euro voor bibliotheekleden; niet-leden betalen 5 euro.