• 16 september
  • 19:30 tot 21:30
  • Lezing
  • Heerenveen Centrum
  • € 3,50 voor leden en € 5,- voor niet leden van de bibliotheek

Lezing over planeet Mars in bibliotheek Heerenveen

Op maandagavond 16 september houdt Justin Bötger een lezing over Mars in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. Alle aspecten van de rode planeet komen daarbij aan de orde. Het publiek krijgt gelegenheid om vragen te stellen. Deze avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Van tevoren aanmelden is gewenst.

Wilde plannen

Justin Bötger vertelt hoe Mars is ontstaan, behandelt de samenstelling van de atmosfeer en legt uit hoe deze is verdwenen. Natuurlijk komen ook de vele ruimtesondes die Mars hebben bezocht aan bod. Ook vertelt de spreker hoe de planeet gekoloniseerd kan worden en wat daar voor nodig is. Hij sluit af met wilde sciencefiction-plannen om Mars te terravormen, zodat het uiteindelijk een tweede aarde kan worden.

Leven op Mars?

Mars wordt door ruimtewetenschappers gezien als de meest interessante planeet van ons zonnestelsel. Dit komt omdat Mars veel overeenkomsten heeft met de aarde. Alleen is Mars, in tegenstelling tot de aarde, veranderd in een dode en kale woestijnplaneet. Misschien was er vroeger leven. Misschien is het er nog steeds, maar dan diep verstopt onder de grond. De zoektocht naar leven (of sporen van uitgestorven leven) is de belangrijkste reden voor alle ruimtemissies naar Mars.

Aanmelden voor deze lezing kan hier en bij de servicebalie in de bibliotheek. De toegangsprijs bedraagt € 3,50 voor leden en € 5,- voor niet-leden van de bibliotheek.