• 18 september
  • 19:30 tot 21:30
  • Lezing
  • Heerenveen Centrum
  • € 3,50 voor leden en € 5,- voor niet leden van de bibliotheek

Lezing Peter Borger over evolutie of schepping in bibliotheek Heerenveen

Woensdagavond 18 september geeft dr. Peter Borger een lezing over nieuwe ontwikkelingen in de moleculaire biologie in de bibliotheek van Heerenveen aan het Burgemeester Kuperusplein 48. Dit doet hij aan de hand van zijn nieuwste boek ‘Terug naar de oorsprong’. Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die wil meepraten in het debat over evolutie en schepping. De lezing begint om 19.30 uur en is om 21.30 uur afgelopen. Van tevoren aanmelden is gewenst.

Einde evolutietheorie

Peter Borger is moleculair bioloog. Sinds 2004 werkt hij in Zwitserland aan het ontrafelen van de functie van genetische informatie en dan met name hoe genen aan en uit worden gezet. De spreker maakt duidelijk hoe levende systemen werkelijk functioneren en hoe organismen te begrijpen zijn als ontworpen machines die zich kunnen aanpassen. De nieuwste ontwikkelingen in de moleculaire biologie luiden volgens hem het einde van de evolutietheorie in. Over dit onderwerp heeft hij uitvoerig gepubliceerd in de wetenschappelijke literatuur. Ook heeft hij er meerdere boeken over geschreven.

Ontdekking

In 2001 vertrok Borger voor een studieverblijf naar Australië. De reis die daarop volgde was onvoorzien. Het veranderde niet alleen zijn leven, maar zou ook zijn kijk op de biologie voor altijd veranderen.
In zijn boek ‘Terug naar de oorsprong’ komt hij tot de ontdekking dat de biologie zich niet gedraagt zoals hem is geleerd op de academie. Ze zit heel anders in elkaar dan Darwin 150 jaar geleden veronderstelde. In dit boek staat beschreven waarom en op welke manier de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beëindigt.
Aanmelden voor deze lezing kan via www.bmf.nl en bij de servicebalie in de bibliotheek. De toegangsprijs is € 3,50 voor leden en € 5,- voor niet-leden van de bibliotheek.