• 31 maart t/m 31 oktober 2018
  • Cultureel
  • Akkrum
  • geen

Kunstwandelroute door Akkrum / Keunstkuiertocht troch Akkrum ‘In slach troch Akkrum’

Op 31 maart wordt er een prachtige wandelroute van ongeveer 4 km door Akkrum geopend! Je komt langs ongeveer 30 doeken die geplaatst zijn in een groot frame, in een ruimte tussen 2 houten palen of op een daarvoor geschikte muur. Op de doeken vind je werk van plaatselijke fotografen en kunstschilders. Zeven kunstschilders en 8 fotografen en 2 dichters die hebben aan deze route meegewerkt. Het thema van de route is: Akkrum-Nes en omgeving. Er werd ook samengewerkt met jachthaven Drijfveer (die al doeken hadden/hebben hangen).

De route wordt aangegeven door voetstappen op het trottoir. De start van de route is bij het station of bij de haven. Daar liggen boekjes – met een beschrijving van de doeken en de kunstenaars voor je klaar – die ook verkrijgbaar zijn bij diverse winkels. Daarnaast wordt er verwezen naar de QR codes die je onderweg tegenkomt met bijzonderheden in Akkrum. Daarnaast zijn er ook nog 2 apps, één voor volwassenen en één voor kinderen, deze apps zijn te downloaden via www.akkrum.net Dit alles zal de hele zomer te zien zijn!

NB. in de maanden juli en juli komt er nog een extra expositie in de Terptsjerke, te bezoeken tijdens Open Kerk middagen.

Kortom: er is in Akkrum veel én heel diverse kunst te zien: van heel abstract tot heel detaillistisch. Van weidse gezichten tot macro opnames.
Wolkom! Welkom!