• 29 maart
  • 20:00 tot 22:00
  • Lezing
  • Heerenveen Centrum
  • € 12,50 inclusief hapje en drankje

Murat Isik te gast bij boekhandel Binnert Overdiep

Op vrijdagavond 29 maart is Murat Isik te gast om te praten over zijn roman “Wees onzichtbaar”. Het boek gaat over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader, met de Bijlmer als decor. Isik won met dit boek de Libris Literatuurpijs 2018 evenals de Boekhandelsprijs 2018. Zijn bezoek vindt plaats in het kader van de Boekenweek 2018. Murat Isik heeft het boekenweekessay “Mijn moeders strijd” geschreven. Interviewer is Sietso Jan Nanninga, docent aan de OSG Sevenwolden in Heerenveen.
De avond vindt plaats in de boekhandel, ontvangst is vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten € 12,50,- (incl. glas wijn en hapje) en zijn te koop aan de kassa en via info@binnertoverdiep.nl. Vanwege de grote belangstelling is het aan te raden snel te reserveren!

Over “Wees onzichtbaar”

Wees onzichtbaar van Murat Isik is een grootse epische roman over de wanhopige strijd van een gezin tegen een tirannieke vader en een prachtige coming of age van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld, gebaseerd op Murat Isiks eigen jeugd. Maar het is ook een schitterende en kleurrijke ode aan de Bijlmer. De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert groeit het verzet tegen de vader. Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt het tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de jaren daarna definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin. Van Murat Isik verscheen eerder Verloren grond, waarmee hij de Bronzen Uil Publieksprijs won en genomineerd werd voor de Academica Literatuurprijs.