• 23 januari
  • 09:15 tot 11:15
  • Kinderen & (Groot)ouders
  • Heerenveen Centrum
  • Gratis

Nationale Voorleesdagen met Muziekbeestje in bibliotheek Heerenveen

Woensdagochtend 23 januari is het feest in de bieb! Samen met Het Muziekbeestje openen we de Nationale Voorleesdagen. Het prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers staat hierbij centraal. We gaan lezen, zingen, muziek maken en bewegen. Deze voorstelling voor kinderen van 1½ tot en met 3 jaar is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk.

Een huis voor Harry

Kater Harry is bijna altijd binnen. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Dan verdwaalt Harry in de stad. Alleen Vera weet de weg naar huis. Kan iemand Harry helpen? Wegens het enorme succes van Het Muziekbeestje ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de bibliotheek hebben we nu twee voorstellingen. De eerste voorstelling begint om 9.15 uur en de tweede om 10.15 uur. Aanmelden kan in de bibliotheek bij de servicebalie en via de website.

Nationale Voorleesdagen

Van 23 januari tot en met 2 februari gonst de bibliotheek van gezellige voorleesactiviteiten vanwege de Nationale Voorleesdagen. Dit is dé gelegenheid om te ontdekken dat de bibliotheek veel te bieden heeft. Er is een grote collectie prentenboeken, maar er zijn ook boeken over hobby’s, dieren, spelletjes en knutselen. Naast boeken zijn er ook nog tijdschriften, luisterboeken en dvd’s.

Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Peuters en kleuters die tijdens de Voorleesdagen lid worden, krijgen een lief welkomstcadeautje: een vingerpoppetje van de kater Harry uit het boek ‘Een huis voor Harry’. Dit boek is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2018.