• 25 mei
  • 10:00 tot 16:00
  • Feest
  • Heerenveen
  • Gratis

Onbeperkt samen Genieten

Onbeperkt samen Genieten is een festival, georganiseerd door Stichting Oog voor Elkaar, dat sinds 2015 georganiseerd wordt voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij zijn de VIP van de dag en op deze feestelijke dag waar bijna alles kan en mag, draait alles om hen. Niks is te gek! Ze mogen achterop meerijden met een politiemotor of stoere biker, brandweer, ambulance, politie, DAKAR auto’s, supersnelle en of oldtimer auto’s. Verder kan men meerijden in één van de vele trucks of de grote limousine en is er gelegenheid om zich te laten schminken of rijden op een poncycle.

Dansclinics, ganzenfanfare en nog veeel meer

Er worden dansclinics gegeven door Especial Care en een groep countrydansers, waar men dan zelf ook even mee mag dansen natuurlijk. Dit jaar voor het eerst op het festival is de ganzenfanfare. Een echt feest voor jong en oud en een perfecte harmonie tussen mens, dier en muziek. En zelfs de trainer van de Graafschap, Henk de Jong komt deze dag even langs om voor vermaak te zorgen. Voor hen die de leeftijd van 16.5 plus hebben bereikt bestaat de mogelijkheid om zelf eens een ritje in een lesauto te maken. Ook zijn er motorracing teams te bewonderen en zijn Brownies @ Downies uit Heerenveen en Sneek van de partij.

De opening

Hoe de opening eruit komt te zien is nog niet bekend, maar voorgaande jaren was het altijd wethouder Zoetendal die het spektakel opende. Ook dit jaar hopen wij hem weer te mogen verwelkomen. Na de opening wordt het podium bezet door een keur aan artiesten. O.a. Trienes, Grutte Geart, De Blizzards en Martin van Waveren,

En ditmaal staat de gehele dag Golden Tulip hotel Tjaarda garant voor (gratis) koffie & thee. Afgelopen jaar was het evenement groter dan ooit en ongetwijfeld is Onbeperkt samen Genieten het grootste evenement van het Noorden voor deze doelgroep. 350 mensen met een verstandelijke beperking waren 16 juni 2018 bijeen om met elkaar te genieten en de dag van hun leven te beleven.

Comité Heleen en Anja
Stichting Oog voor Elkaar