• 24 april
  • 15:00 tot 16:00
  • Poppenkast
  • Heerenveen Centrum
  • € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet-leden van de bibliotheek

Poppentheater Inkipinki met ‘Koning Leo en de gestolen kroon’ in bibliotheek Heerenveen

Woensdagmiddag 24 april speelt Poppentheater Inkipinki ‘Koning Leo met de gestolen kroon’ in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. Deze voorstelling voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar start om 15.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier.

Het verhaal: Het is Koningsdag en koning Leo is jarig. Hij wil zich extra mooi maken voor deze bijzondere dag en is op zoek naar zijn speciale kroon. Zijn dochter, prinses Rosalinde, is op de koninklijke zolder. Ze zoekt oude spulletjes bij elkaar om te verkopen op de vrijmarkt. De koning vindt het goed, als ze maar voor het avondeten thuis is. Op de vrijmarkt verkoopt de prinses een oude kist aan heks Kierewiet.

Maar wat zij niet weet is dat de gouden kroon van de koning in de kist zit. En die kroon heeft hij altijd op als hij zijn verjaardag viert. Nu heeft heks Kierewiet de kroon in handen en ze wil graag koningin worden. Maar er is nog iemand die aast op de kroon: boef Grijpgraag, die koning wil zijn. Ook hij probeert om de kroon te pakken te krijgen. Zal de koning die avond nog zijn verjaardag kunnen vieren? Zonder kroon zal dat niet gaan. Gelukkig is tovenaar Harrewar in de buurt om te helpen.

De toegangsprijs is € 2,- voor leden van de bibliotheek (neem het pasje mee!) en € 3,50 voor niet-leden. Ouders en andere begeleiders die de voorstelling bijwonen betalen ook. Kaartjes zijn in de bibliotheek en via hier verkrijgbaar.