• 14 oktober 2017
  • 10:00 tot 14:00
  • Bezoeken
  • Heerenveen Centrum

Proef (bijna) vergeten groenten

Op zaterdag 14 oktober staat Lemke Statema van 10.00 tot 14.00 uur met een infostand in de bibliotheek aan het Kuperusplein om verschillende (bijna) vergeten groenten te laten zien én proeven. Ook is er gelegenheid om zaden aan te schaffen. Deze activiteit is onderdeel van het Heerenveen Geschiedenis Weekend (12 tot 15 oktober), waarin in heel Heerenveen allerlei evenementen in het teken van de historie worden gehouden.

Palmkool, rammenas, koolraap en pastinaak: elk seizoen biedt mooie en smaakvolle vergeten groenten. Maar waarom zijn deze groenten vergeten? Want in de keuken zijn de mogelijkheden oneindig. Er kwamen andere en nieuwe rassen op de markt. En de smaak van de vergeten groenten is bitterder dan wij gewend zijn, waardoor deze soms vervangen of simpelweg vergeten zijn.

Lemke Statema van Natuurfaam geeft educatie en workshops over de eetbare natuur. Zij presenteert in de bibliotheek een sortiment aan oude gewassen en vertelt er graag bijzonderheden over. Palmkool (een plant die lang kan worden geoogst) is een van Statema’s eigen favorieten.

Kijk op Geschiedenisweekendvoor een overzicht van alle activiteiten in het Heerenveen Geschiedenis Weekend.