• 15 december t/m 17 maart
  • 11:00
  • Expositie
  • Heerenveen Centrum
  • Gratis

PUIN HOOP

Beeldend kunstenaar Theo de Feyter en fotograaf Giath Taha geven in PUIN HOOP hun impressies van de burgeroorlog in Syrië weer. Van 15 december 2018 t/m 17 maart 2019 wordt hun werk getoond in AFSLAG BLV, de dependance van Museum Belvédère in het centrum van Heerenveen.

Theo de Feyter (1947) bezocht Syrië vele malen en legde er de rijke cultuur in tekeningen en gouaches vast. In de laatste jaren van de burgeroorlog bezocht hij de plekken die hij zo goed kende opnieuw en werd hij geconfronteerd met de destructieve gevolgen van het geweld. Zijn indrukken daarvan zijn te zien in de expositie. De naar Nederland uitgeweken Syrische fotograaf Giath Taha (1982) onderzoekt in zijn werk het gecompliceerde karakter van het conflict en de dramatische uitwerking ervan op de Syrische bevolking. In zijn werk staan doorgaans de mensen centraal die proberen te overleven te midden van geweld, verwoesting en angst in huizen die geen beschutting meer bieden.

Puin Hoop laat op bijzondere wijze de samenwerking tussen de twee kunstenaars zien, waarin de combinatie van fotografie, tekeningen en gouaches tegelijkertijd de puin, maar ook de hoop in Syrië centraal stellen.