Wanneer?

Woensdag 1 april, 19:00 - 21:00

Waar?

Burgemeester Kuperusplein 52, 8442CM Heerenveen Plan route

Op de eerste woensdag van de maand zijn er Rainbow Specials in De Bios Heerenveen. Stichting Regenboogbelang Heerenveen selecteert voor deze avonden films uit het brede aanbod van de LHBTI+cinema. Voor maar 6,00 euro per persoon inclusief koffie/thee en gezellige nazit. Kijk op www.rbh.frl/rainbowspecials voor de actuele agenda.

Programma:
1 april: Girl
6 mei: My big gay italian wedding
3 juni: Portrait de la jeune fille en feu

Rainbow Specials is een initiatief van Stichting Regenboogbelang Heerenveen in samenwerking met De Bios Heerenveen.

————————————————–

Woensdag 1 april – 19.00 uur
Film: Girl – Drama
106 minuten | 12+ | Regie: Lukas Dhont | Frans/Nederlands | Nederlands ondertiteld

Synopsis:
In de film Girl volgen we het verhaal van Lara, een 15-jarig transseksueel meisje geboren in het lichaam van een jongen, klaar om alles te riskeren om haar droom na te streven; ballerina te worden. Ze werd geboren in een mannelijk lichaam, maar ze besloot voor zichzelf dat ze graag als meisje wilde leven. Lara’s leven wordt gedomineerd door het innemen van hormoonblokkers en vooral ook wachten: wachten op vrouwelijke hormoontherapie en chirurgie die uiteindelijk eindelijk haar geslacht zal afstemmen op haar vrouwelijke identiteit.

De regisseur en de cast kregen na de wereldpremière van de film in Cannes een 25 minuten durende staande ovatie en vooral het acteerwerk van de jonge acteur Victor Polster maakte een grote indruk.

Dit is er nog meer te doen