• 12 mei 2018
  • Bezoeken
  • Akkrum

REUZEDEI Akkrum

Zes jaren geleden bedachten een kleine groep Akkrummer ondernemers een themadag rondom DUURZAAMHEID. Zij noemden het De REUZEDEI. Inmiddels is de Reuzedei in Akkrum uitgegroeid tot dé duurzaamste dag in Friesland, een evenement dat meer dan 7.000 bezoekers trekt en volop in de belangstelling staat van de pers.

Lezing duurzame ‘Reus’ 

De Kolk, nabij de spoorbrug in Akkrum, is dé centrale locatie waar alle evenementen plaatsvinden. Hier komen bedrijven, organisaties, stichtingen, scholen én bezoekers samen die alles weten of willen weten over #duurzaam wonen, werken & leven. Elk thema komt aan bod: energie, groen rijden, elektrisch varen, voedsel, recycle & lifestyle. Ook wordt er een lezing gegeven over duurzaamheid door een ‘duurzame Reus: Jan Terlouw.

NK Zonnebootrace 

Jaarlijks wordt er ook gestreden om de felbegeerde titel van het NK zonnebootrace. Diverse teams in 5 verschillende klassen nemen deel. Dit brengt veel actie en spektakel op het water. Met de Young Solar Challenge is het NK compleet.

Knallende afsluiting: Watermuziek Spektakel!

Natuurlijk eindigen we elke Reuzedei met een knaller. Rond 19.00 u verzamelen muzikale intermezzo’s in alle genres zich op diverse locaties en verandert Akkrum in het Venetië van het Noorden. Iedereen stapt bij elkaar in de boot – grote sloepen, kleine rubberboten – alles wat vaart krijgt de gelegenheid om te genieten van intieme mini-concerten. Een unieke en gezellige ervaring die je niet wilt missen.

Dit alles en meer ziet u tijdens De Reuzedei. #innovatie, gezelligheid, lekker eten & muziek aan het water in het gezellige watersport dorp Akkrum.