• 20 april
  • 10:00 tot 16:00
  • Bezoeken
  • Heerenveen
  • 1,50

Schaapscheerdag

Tijdens de schaapscheerdag wordt een deel van de schaapskudde geschoren. De vachten van de Schoonebeeker schapen worden verkocht; ter plekke kan de vacht uitgezocht worden en deze wordt meteen geschoren. Je kunt lammetjes aaien of lekker met ze knuffelen. Er zijn ook kalfjes om te aaien. Er wordt een aantal keren met de bordercollie honden een demonstratie schapen drijven gegeven. Kinderen kunnen een rondje mee op de quad en lekker springen op het springkussen. Tussen alle activiteiten door kun je op de strobalen een hapje of een drankje nuttigen van de aanwezige catering.

Er is een gezellige markt met kraampjes en er worden demonstraties gegeven. Je kunt zien hoe het spinnen van een schapenvacht in zijn werk gaat en er wordt paling gerookt. Gallagher, specialist in afrasteringsmateriaal, is aanwezig om diverse producten te demonstreren.

De schaapscheerdag wordt georganiseerd door de schaapskudde By de Hân van Martin en Elsa Reitsma. De Schoonebeeker schapen van schaapskudde By de Hân begrazen het gehele seizoen op diverse plekken in de gemeente Heerenveen. Maak kennis met de schaapskudde en met de schaapsherders op deze dag! Op de Facebook pagina van By de Hân staat meer informatie over de schaapscheerdag en over de schaapskudde.