• 29 april t/m 15 maart 2020
  • Actief/Wandelen
  • Akkrum

Kunstwandelroute Akkrum

Het thema van de route is : “Licht en donker” n.a.v. het Rembrandt jaar.

U loopt in eigen tempo in de buitenlucht langs 22 doeken door het dorp en 14 doeken bij de haven. Het uitvergroten van de doeken is professioneel gedaan door het bedrijf Adsum in Akkrum. De doeken door het dorp zijn schilderijen en foto’s van kunstenaars uit de dorpen Akkrum-Nes. Het niveau is van hoge kwaliteit en dat komt door de geweldige kunstenaars: Emmy Wortman, Jeroen van Zuijlen, Ab Karreman, Remco Wierda, Symie Poppes, Rob van der Kleij, Mello Sevinga, Sieb Boersma, Cor Brouwer, Gerrie Meeter, Jan Petersen, Sipke Leen, Susan Koot, Denise Visser, BéZwart, Amarins Zandstra, Janna van der Meer,  Isabelle Oppel, Paula en Kees Middendorp, Rens Hoekstra, en Bert Wedman.

De doeken in de haven zijn allemaal van fotograaf Kenny Douwenga. Daarnaast komt u QR codes tegen, zodat je de cultuur van Akkrum uitgebreid kunt bekijken. De start is bij het station in Akkrum of in de haven.

De brochure, gemaakt door Kees Middendorp uit Akkrum, is gratis te verkrijgen bij de start of bij de plaatselijke middenstand. De Akkrum.net—app kunt u gratis downloaden. In deze app vindt u de kunstroute button met beschrijving en afbeeldingen van de doeken. Via witte voetstappen kunt u de hele route gemakkelijk volgen. U kunt de route lopen tot midden maart 2020.

Sa giet it troch! Op nei LF2028. Dit alles wordt georganiseerd door Plaatselijk Belang Akkrum-Nes.