• 16 mei 2018
  • kinderen
  • Heerenveen Centrum
  • Gratis

Soepproeverij en meer tijdens A.M.G. Schmidtmiddag

Woensdagmiddag 16 mei organiseert de bibliotheek samen met studenten van het Friesland College een A.M.G. Schmidtmiddag. Ieder jaar wordt rond de geboortedatum van Nederlands grootste schrijfster aller tijden, A.M. G. Schmidt, een A.M.G. Schmidtweek gehouden. De bibliotheek van Heerenveen, gelegen aan het Burgemeester Kuperusplein 48 doet hier graag aan mee en grijpt deze gelegenheid aan om het boek Otje te promoten.

Otjes vader Tos is kok, maar soms gaat er nog wel eens wat mis met zijn kookkunsten en dan zit hij weer zonder werk. Gelukkig zijn Otje en haar vrienden er om hem te helpen.

De A.M.G.Schmidtmiddag begint gezamenlijk om 15.00 uur met het voorlezen van een fragment uit het boek Otje, daarna kunnen de kinderen verschillende activiteiten doen. Er is een estafette, knutsel- en tekenactiviteiten en een heuse soepproeverij. Ook kunnen er gedichten gemaakt worden en naar filmfragmenten gekeken worden. De middag duurt tot 16.30 uur en is vrij toegankelijk.

Aanmelden is fijn, zodat we ongeveer weten hoeveel kinderen erop afkomen. Dit kan via de website www.bibliotheekheerenveen.nl en bij de servicebalie van de bibliotheek.