• 18 t/m 22 november
  • 19:00
  • Cultureel
  • Heerenveen
  • 13,50

‘Orion zoekt Assepoes’

Stichting Sint-Nicolaassprookje Heerenveen (Sprookje Heerenveen) is er trots op dat in 2019 voor de 75ste keer een Sprookje kan worden opgevoerd in Heerenveen. Het Sprookje van dit jaar gaat over… ‘Orion zoekt Assepoes’. Een tipje van de sluier; ‘past het schoentje aan haar kleine voetjes?’

Ruimtereizigers uit het sterrenbeeld Orion ontvangen dikwijls opdrachten om op veraf gelegen planeten problemen op te lossen. Orion 44 heeft het signaal ‘Aarde’ en ‘Assepoes’ ontvangen en begrijpt dat zijn reis hem naar die planeet voert.

Daar is een gemaskerd bal gaande. Koning Igor, Koningin Safira en Kroonprins Robijn zijn nog niet aanwezig, maar wel het paleispersoneel en genodigden. Onder hen de potsierlijk uitgedoste stiefmoeder Gruwella en Adderiana en Sepentina, stiefzusters van Assepoes.

Orion 44 hoort geroddel en geslijm en doet af en toe verslag naar zijn hoofdkwartier. Als hij naar Assepoes vraagt wordt hij uitgelachen. Nar heeft zijn vraag gehoord, neem hem apart en stelt voor hem naar Assepoes te brengen.

Meer weten of kaarten bestellen?

Kijk dan op www.sprookjeheerenveen.nl of bestel online je kaarten bij het Posthuis Theater in Heerenveen(www.posthuistheater.nl/voorstellingen/).