• 15 november 2017
  • 19:00 tot 21:30
  • Workshop
  • Heerenveen Centrum
  • € 75,- (niet-leden van de bibliotheek betalen € 90,-

Start 3-delige cursus Verhalen Schrijven

Vanaf woensdag 15 november start schrijfdocent Samantha Haitsma van Friesland Schrijft met een driedelige basiscursus verhalen schrijven in de bibliotheek van Heerenveen. De avonden beginnen om 19.00 uur en worden omstreeks 21.30 uur afgesloten. De vervolgdata zijn 22 en 29 november.

Verhalend schrijven

In deze kennismakingsworkshop gaan de cursisten aan de slag met een kort of lang verhaal. Ze leren hoe je een plot opzet, karakters uitwerkt en thema’s verweeft. Ook komen begrippen als perspectief, vorm en stijl aan bod en krijgt men antwoord op vragen als: Waar haal je inspiratie vandaan? Wat doe je als je vastloopt? Hoe maak je een tekst geschikt voor een publiek?
Het is een interactieve cursus. De deelnemers krijgen oefeningen in de les en werken thuis verder aan hun verhaal. Het genre mogen ze zelf bepalen. Dat kan een spannende tekst zijn, een literaire hoogstandje, of een autobiografisch verhaal. Ook degene die nog niks heeft geschreven, is van harte welkom. Het plezier in schrijven staat voorop.

Samantha Haitsma

Samantha Haitsma is schrijfdocent van het cursuscentrum Friesland Schrijft. Ze studeerde aan de Schrijversvakschool te Amsterdam en werkte een aantal jaar in de theater- en filmsector. Ze schrijft romans, korte verhalen en filmscenario’s en haar passie voor schrijven deelt ze graag met schrijvers en boekliefhebbers uit de regio.

Kosten & Aanmelden

De toegangsprijs voor leden van de bibliotheek is €75 euro en voor niet-leden € 90 euro. Er is ruimte voor maximaal 10 cursisten. van tevoren aanmelden is wel nodig.