• 19 februari
  • 18:30 tot 20:00
  • Informatief
  • Heerenveen Centrum
  • Gratis (inclusief koffie of thee)

Taalapps centraal in Digitaal Café van Bibliotheek Heerenveen

Op dinsdagavond 19 februari wordt een presentatie over taalapps gegeven in het Digitaal Café (voorheen Tabletcafé) van de bibliotheek in Heerenveen. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze thema-avond in de bieb aan het Burgemeester Kuperusplein 48 bij te wonen. De aanvangstijd is 18.30 uur en de toegang is gratis.
Een tablet of smartphone kan een handig hulpmiddel zijn om een vreemde taal te leren. Er zijn verschillende apps die daarbij op een speelse manier helpen. Een goed voorbeeld hiervan is de app Duolingo, waarmee men op een leuke en gestructureerde wijze een taal kan leren. Andere apps die in de presentatie langskomen zijn vertaalapps, apps om beter te leren spellen en de woordenschat uit te breiden, maar ook woordenboekenapps en apps met woordspelletjes.

Digitaal café

Tweewekelijks kunnen de bezitters van een iPad, Android of andere tablet van 18.30 tot 20.00 uur in het Digitaal Café terecht, om elkaar op de hoogte te brengen van handige weetjes en elkaar te wijzen op de nieuwste apps. Een belangrijke doelstelling van het Digitaal Café is om de beschikbare kennis met elkaar te delen. Dit gebeurt in een gezellige en ongedwongen sfeer. Eenmaal in de twee maanden wordt middels een presentatie iets dieper ingegaan op een thema. Zo zijn er in de afgelopen maanden thema-avonden geweest over 360°-fotografie, favoriete apps en het veilig omgaan met wachtwoorden.

Wie ideeën heeft voor een thema-avond of zelf een korte presentatie wil verzorgen, kan dit doorgeven via heerenveen@bmf.nl en tijdens het Digitaal Café.