• 07 t/m 08 september
  • Bezoeken
  • Heerenveen Centrum

Heerenveens UITfestival

UITfestival met jubilerend van Rock tot Roll én Feanrun

Tijdens het Heerenveens UITfestival op 7 en 8 september aanstaande kan het publiek rekenen op vele unieke momenten. Het jubilerende Van Rock tot Roll Festival trakteert op (vrouwelijke) energie van vier stevige bands én tijdens de Feanrun draaf je dwars door het Abe Lenstra Stadion.

Het eerste weekend van september staat traditiegetrouw in het teken van de start van het culturele seizoen. Het hele weekend vinden inwoners en bezoekers optredens, workshops, rondleidingen, heerlijke eten en spontante straattheater acts aan op diverse locaties in het centrum van Heerenveen. Van amateur tot professional, het publiek komt in aanraking met de volledige breedte van cultuur in deze regio.

Op zaterdagmiddag begint het Soul&Food Festival op het Gemeenteplein, wandelen er straattheateracts door het centrum en start de Cultuurplein(markt) rondom het Posthuis Theater met diverse workshops, Frysklabbus en een mini-reuzenrad. Op De Overkluizing staat een podium vol zang, dans en theaterpreviews.

Om 4 uur begint het tienjarige jubilieumfeest bij De Skoffel. Na de aftrap met DJ Heavy P startten ze met de heerlijke swingende Rockabilly Band Tess & Her High Way Patrol. Vervolgens brengen de meiden van Las Bandidas oude swingende pareltjes uit de muziekhistorie die iedereen kan meezingen. Om 21.00 uur startten de mannen van 16 Dollar vol enthousiasme met een ongeëvenaarde tribute aan het Deense Volbeat. Als ultieme afsluiter zullen The Junk Yard Dogs er een waar feestje der herkenning van maken met hun Rock covers!

De zondag heeft een rustigere invulling met het vijfjarig jubileum van de Feanrun, opnieuw heerlijke Foodtrucks en het MulticultiFestival.

Meer weten? Volg het Heerenveens UITfestival ook op Facebook.