• 07 september
  • Muziek
  • Heerenveen Centrum
  • Gratis

VAN ROCK TOT ROLL FESTIVAL 2019 OP DE NIEUWSTRAAT HEERENVEEN – 10 jaar!!

Op zaterdag 7 september 2019 zal op de Nieuwstraat/hoek Lindegracht in Heerenveen alweer de 10e editie van het ‘VAN ROCK TOT ROLL Festival plaatsvinden. Dit wil je niet missen!

Inmiddels is dit jaarlijkse gratis festival een begrip in Heerenveen, welke garant staat voor goede bands, sfeer en veel gezelligheid. De muzikale invulling zal worden gedaan door ’n 4-tal bands en DJ in stijl van het thema: “Van Rock – Tot Roll’ – muziek door de jaren heen” – variërend van de jaren 60 t/m nu. ’s Middags beginnen we het VAN ROCK TOT ROLL met swingende Rock ’n Roll/Rockabilly en gaan dan opbouwend richting stevige Rock.
Voor ’n ieder een heerlijk muziekpodium met geweldige bands, met daarbij de nodige sfeer d.m.v. terrassen en voor de kinderen zal er ’s middags weer va ca 15.00 -21.00 uur een springkussen aanwezig zijn.

Van ROCK TOT ROLL PROGRAMMA – Nieuwstraat:

Bezoekers komen vanuit ’t gehele land naar dit prachtige gratis festival.
Eerder stonden er bij Van ROCK TOT ROLL toppers als Koyle, De Koffer, Fat Sabbath, De Hoksons, De Richards, De Shagging Ponies, Mother Finest, Vannstein, Voodoo People, British Fame, Troopers, Wieke Rocks en vele andere op de het podium bij Van Rock tot Roll.
DJ HEAVY P zal zoals gebruikelijk het Van Rock tot Roll festival rond 16.00 uur aftrappen. DJ HEAVY P – draait al va de eerste editie van dit festival en is een begrip in en om Heerenveen. Op zijn geheel unieke wijze zal hij het publiek opwarmen en tussentijds geweldige muziek van de jaren 70 t/m nu draaien, hij maakt er een waar feestje van.
Vervolgens start de heerlijke swingende Rockabilly Band Tess & Her High Way Patrol het fantastische muziekfestival– deze band laat je volop genieten en swingen met hun muziek. Meerstemmig en opzwepende muziek, van eigen werk tot lekkere covers variërend van Rockabilly tot Rock ’n Roll Tess & her Highway Patrol, is begonnen als rockabilly band in 2016, maakte hun repertoire breder door naast de bestaande contrabas, drums en gitaar ook saxofoon en bluesharp er aan toe te voegen. Hierdoor ontstond een vette knipoog naar Chess Rhythm & Blues en 60s Beat. Vijfkoppig brengen ze een mengelmoes van roots muziek in hun eigen energieke stijl. > ca 16.30 – 18.45 uur
De meiden rockband LAS BANDIDAS zal er vervolgens een ware show van maken-

19.00 – 21.00 uur >> www.lasbandidas.nl
Las Bandidas – De Rockende Chicas Magic Miriam, Pretty Janetty, Handsome Hannah, Desy Belle en Styn de Drummachine. Wie kent ze inmiddels niet, ze staan op diverse grote podia! Deze 5 chicas met pit ‘rocken’ en ‘rollen’ tot je erbij neervalt. Oude swingende pareltjes uit de muziekhistorie, die iedereen meezingt en waarbij het dak eraf gaat. Laat deze bandieten ook jouw muziekhart veroveren!

Volbeat Tribute by 16 Dollar > 21.00 – 23.00 uur > www.16dollars.nl
Sinds 2012 staan de mannen van 16 Dollars op het podium als Volbeat tributeband. Met hun roots in het stevigere metalwerk laat deze band de nummers van het Deense Volbeat vol enthousiasme horen. Van huiskamerconcerten tot festivals, niks is te groot of klein om dat echte “Volbeat live gevoel” over te brengen. Na meer dan 100 optredens behoord 16 Dollars tot de top van de Volbeat tributebands in de Benelux ze zijn in staat de echte oude Volbeat sound te evenaren zoals dat geen ander kan met als moto Are you Ready to Rumble……Overtuig je zelf van de sound, de energie en het Rock n Roll gevoel deze band letterlijk het publiek in lanceert. Voor elke Rocker, Metal liefhebber, Punker, Rock a billy fan is dit een must see.
Als afsluiter van het festival zullen The Junk Yard Dogs er een feestje van maken met hun Rock Cover Band – 23.00 – 1.00 uur. https://www.facebook.com/junkyarddogs.nl
De Junkyard Dogs bestaan uit een 5-tal muziekliefhebbers met het hart op de goede plaats. Door een samenloop van omstandigheden is dit stelletje jonge honden ontstaan uit de bands als de Hideous Sun Demons, Sinnerswing, Incursion Dementa en TimeXposure Daar de ene muzikant uit de metalscène komt en de andere uit de blues rock is er een leuke combi ontstaan. Zo kun je een swingende avond verwachten met veel afwisseling in de muziek stijl. Toch is de meeste muziek die de band speelt uit de jaren 70/80 rockscène. Zo kan het dat je van het ene op het andere moment van danspas moet veranderen, om van je nek spieren maar niet te spreken. Muziek van ZZ-Top, Queen, Mother Finest, AC/DC, Rammstein en vele andere.

 Afterparty @ de Skoffel
Het Van Rock tot Roll Festival op de Nieuwstraat is in 2016 een samenwerking aangegaan met diverse evenementen welke plaatsvinden op de zelfde dag in Heerenveen, waaronder het straattheater, cultuurplein, foodtruckfestival, Van Rock tot Roll en het Heerengracht Concert – dit alles onder de naam HEERENVEENS UITFESTIVAL!! Volop actie in Heerenveen va 13.00 uur tot 1.00 uur.
==================================================
VAN ROCK TOT ROLL op de NIEUWSTRAAT – GRATIS FESTIVAL MET GOEDE MUZIEK & SUPER SFEER, dus maak plaats in je agenda en gun jezelf en de mensen om je heen een fantastische avond!!