Waar kun je parkeren in Heerenveen centrum?

Het centrum van Heerenveen is goed bereikbaar, het ligt binnen 5 minuten rijden van de snelwegen A7 en A32. Je kunt de auto ook laten staan, want we hebben ook een hele goede bus- en treinverbinding. Het maakt niet uit waar je uit de auto, bus of trein stapt: overal sta je binnen één tot vijf minuten in de winkelstraat. Bekijk hieronder de locaties van de diverse parkeerterreinen en de parkeergarage rond het centrum in Heerenveen.

Nog geen item geselecteerd

Selecteer een item om de informatie te zien.

Parkeren in Heerenveen centrum

Je parkeert in Heerenveen centrum voor €1,80 euro per uur, zowel op de parkeerterreinen als in de parkeergarage. Vanaf de verschillende parkeerplekken loop je binnen 1 minuut al in de winkelstraat.

Betaaltijden

  • ma t/m vr: 09:00 – 20:00 uur
  • za: 09:00 – 20:00 uur
  • do: 18:00 – 21:00 uur

Parkeertarieven Heerenveen Centrum

  • 1 uur: € 1,80 (afgerekend in eenheden van € 0,10)
  • 2 uur: € 3,60 (afgerekend in eenheden van € 0,10)
  • 4 uur: € 7,20 (afgerekend in eenheden van € 0,10)
  • Dagtarief (straat en parkeerterrein): € 8,50
  • Dagtarief (parkeergarage): € 6,00

Let op: deze prijzen zijn zo actueel mogelijk, maar de daadwerkelijke tarieven kunnen verschillen! Bekijk de actuele tarieven op de gemeentewebsite.

Belparkeren Heerenveen

Het is mogelijk via uw mobiele telefoon te parkeren. Ons centrum ondersteunt hiervoor alle belparkeerproviders die actief zijn in Nederland. Ook tap & go betaling is mogelijk in het centrum! Bekijk hiervoor ook de website van de Gemeente Heerenveen.

Openbaar vervoer

Heerenveen is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je stapt zowel met de bus als met de trein zó het centrum in: het station ligt op 5 minuten loopafstand. Achter het NS station vind je het P+R gebied. Parkeer je hier om vervolgens de bus of trein te nemen dan betaal je € 2,50 voor 4 uur parkeren met een maximum dagtarief van € 5,00. Op het P+R terrein bestaat tevens de mogelijkheid om een dagkaart voor meerdere dagen tegelijk te kopen.

Gratis parkeren

Aan de noordkant van het Abe Lenstra voetbalstadion kun je de hele dag gratis parkeren aan de Opslach. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar het winkelcentrum van Heerenveen.

Binnenkort in het centrum