Beachvolleybal en Airbadminton voor scholen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs)

In samenwerking met volleybalverenigingen OPM Heerenveen, HEVOC Volleybal Heerenveen en Beach Heerenveen zal er op woensdag 15 juni voor het basisonderwijs een beachvolleybal scholentoernooi georganiseerd worden. Op donderdag 16 en vrijdag 17 juni zullen er clinics beachvolleybal te volgen zijn op het Gemeenteplein en aan de Abe Lenstra boulevard voor het voorgezet onderwijs en het basisonderwijs. Naast beachvolleybal kunnen de scholieren kennismaken met AirBadminton. AirBadminton is een nieuwe badmintonvorm welke ontstaan is vanuit een visie met doel dat mensen een positievere ervaring met badminton buiten kunnen ervaren.

In de wijk! (workshops)

Tijdens de breedtesportweek van maandag 13 juni t/m zondag 19 juni zullen er workshops georganiseerd worden waar Positieve Gezondheid centraal staat. Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Sport en bewegen kunnen veel betekenen voor een goede gezondheid en daarmee dus bijdragen aan Positieve Gezondheid. Met deze koppeling wil de gemeente Heerenveen duidelijk maken wat de waarde van sport en bewegen is, in relatie tot de dimensies van Positieve Gezondheid.

Valpreventie (workshops)

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Met de juiste aanpak kan het valrisico bij ouderen effectief verlaagd worden. Gezien sport en bewegen voor iedereen belangrijk is, is er de mogelijkheid om onder begeleiding van specialisten van Tigra Heerenveen een workshop valpreventie te volgen. Tijdens deze workshop zal er informatie gegeven worden, word je balans getest en zullen er alvast een aantal nuttige oefeningen aan bod komen om de kans om te vallen te verminderen. Mocht je hier zelf baat bij hebben of dingen willen leren voor bijvoorbeeld je vader of moeder kom dan vooral langs bij de Abe Lenstra boulevard in Heerenveen op donderdag 16 juni.

Samen scoren voor gezondheid

Scoren voor gezondheid is meer dan alleen bewegen. Drink water (er komen tappunten), smeer je goed in en kies voor gezond eten. Restaurant & Grandcafé ’t Gerecht heeft tijdens de Eredivisie Beach op zaterdag 18 en zondag 19 juni een extra menukaart op tafel met de volgende (gezonde) specials:

    Smoothie Ngoudenplak/ Volleybal toernooi € 5,50
    Broodje: bruin landbrood van Bakker Lenes met hummus en gegrilde groenten € 9
    Yoghurt XXL met vers fruit, granola, noten en honing € 11,50
    Poké bowl zalm: sushirijs, sesam, avocado, edamame, venkel, komkommer en soja € 15,50 (prijs onder voorbehoud)
    Poké bowl vega: sushirijst, halloumi, avocado, edamame, wakame, venkel, komkommer en soja € 14,50 (prijs onder voorbehoud)

Vrijwilligers gezocht

Heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken en als vrijwilliger mee te werken aan het sportieve event op zaterdag 18 en zondag 19 juni? Stuur dan een e-mail naar Mathijs van Sportworx, mathijs@sportworx.nl, de organisatie achter de Eredivisie Beachvolleybal. Het gaat voornamelijk om tellen, opbouw en afbouw en courtcrew.

Kom in beweging

Doe mee met de Dorpenbattle Doe mee met het Bedrijventoernooi