Vrijwilligers gezocht

Heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken en als vrijwilliger mee te werken aan het sportieve event op zaterdag 18 en zondag 19 juni? Stuur dan een e-mail naar Mathijs van Sportworx, mathijs@sportworx.nl, de organisatie achter de Eredivisie Beachvolleybal. Het gaat voornamelijk om tellen, opbouw en afbouw en courtcrew.

Breedtesportweek: maandag 13 t/m vrijdag 17 juni

Beachvolleybal voor scholen (basisonderwijs en voortgezet onderwijs)

Sportstad Heerenveen organiseert in samenwerking met Sportworx en Regio Heerenveen ’n Gouden Plak voorafgaand aan het eredivisieweekend op 18 en 19 juni kosteloos clinics beachvolleybal voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. De clinics vinden plaats op donderdag 16 en vrijdag 17 juni.

Per school mogen er meerdere schoolklassen zich aanmelden. Inschrijven kan vanaf groep 4. Leraren kunnen klassen aanmelden tot en met woensdag 08 juni 2022. Bekijk hier welke momenten nog beschikbaar zijn. De clinics vinden dit jaar allemaal plaats op het speciaal aangelegde centercourt op het gemeenteplein, waar ook de Nederlandse top de Eredivisie Beach speelt in het opvolgende weekend.

Aanmelden basisonderwijs Aanmelden voortgezet onderwijs

Mocht jij nu niet jouw klas willen aanmelden voor een clinic, maar juist een eigen gymles willen organiseren op de beachvelden? Dit kan ook! De velden van Sportstad Heerenveen zijn hiervoor beschikbaar gesteld. Wil je hier gebruik van maken? Mail dan naar rinske@ngoudenplak.nl.

Karavaandag

Maandag 13 juni worden er in Jubbega workshops georganiseerd waar Positieve Gezondheid centraal staat. Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Sport en bewegen kunnen veel betekenen voor een goede gezondheid en daarmee dus bijdragen aan Positieve Gezondheid. Met deze koppeling wil de gemeente Heerenveen duidelijk maken wat de waarde van sport en bewegen is, in relatie tot de dimensies van Positieve Gezondheid.

In samenwerking met met ‘Fryslân gaat voor de 10!’ wat bestaat uit Tumba, COC Friesland, Hannn en de Provincie hebben we verschillende workshops op de planning staan. Maandag 13 juni kun je tussen 10:00 en 16:00 (tijdstip nog onder voorbehoud) bij het grasveldje tegenover de Kompenije in Jubbega een balletje mee slaan. Daarnaast kun je hier ook terecht voor een gratis health check en een mini escape room.

Fryslân gaat voor de 10! Maakt zich sterk op het vlak van discriminatie- en eenzaamheidsbestrijding en gezondheidsbevordering. Het doel van dit programma is meer gezonde jaren voor de inwoners van Fryslân in een omgeving waar iedereen meetelt en mee kan doen.

Valpreventie (workshops)

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Met de juiste aanpak kan het valrisico bij ouderen effectief verlaagd worden. Gezien sport en bewegen voor iedereen belangrijk is, is er de mogelijkheid om onder begeleiding van specialisten van Tigra Heerenveen een workshop valpreventie te volgen. Tijdens deze workshop zal er informatie gegeven worden, word je balans getest en zullen er alvast een aantal nuttige oefeningen aan bod komen om de kans om te vallen te verminderen. Mocht je hier zelf baat bij hebben of dingen willen leren voor bijvoorbeeld je vader of moeder kom dan vooral langs bij de Abe Lenstra boulevard in Heerenveen op donderdag 16 juni.

Bedrijventoernooi

Of je nou de hele dag achter je bureau zit of een hele actieve baan hebt: in beweging komen samen met je collega’s is altijd een goed idee. Zeker tijdens het mega gezellige bedrijventoernooi dat ieder jaar weer een groot feest is. Sla vrijdag 17 juni een balletje met je team, ga de strijd aan tegen andere bedrijven en drink na afloop nog gezellig een borrel mee bij ’t Gerecht! Eventueel kun je voorafgaand aan het toernooi met je team een lekker hapje eten, Restaurant Het Postkantoor in Heerenveen heeft hiervoor een leuk arrangement samengesteld. Aanmelden kan tot maandag 13 juni. De kosten zijn € 50 per team. Een team bestaat uit 4-6 collega’s.

Locatie: Centrecourt Gemeenteplein
Inloop vanaf 18:00
Start toernooi 18:30
Eén borrel met een hapje na afloop inbegrepen!

Doe mee met het bedrijventoernooi

Dorpenbattle

De strijd is AAN! Houd samen met je gezin, vriendengroep, buren of sportgroep de eer van jouw dorp hoog door mee te doen aan de Eredivisie Beach Dorpenbattle! Het toernooi, dat vorig jaar voor het eerst gespeeld werd en een groot succes was, wordt gespeeld op donderdag 16 juni. Meedoen kost helemaal niets, dus meld je snel aan! Na afloop kun je gezellig een drankje doen bij Restaurant & Grandcafé ’t Gerecht in het centrum van Heerenveen, één consumptie per persoon, mét een lekker borrelhapje, is inbegrepen. Meld je uiterlijk maandag 13 juni aan.

Locatie: beachvelden Sportstad Heerenveen
Inloop vanaf 19:00
Start toernooi 19:30

Doe mee met de Dorpenbattle