In het weekeinde van 21 tot en met 23 augustus worden in Heerenveen en Wolvega het Daikin NK Inlineskaten baan/weg verreden. Dat wordt voor de inline-toppers meteen een van de hoogtepunten van dit seizoen, want internationale kampioenschappen worden bij het inlineskaten dit jaar niet meer gehouden.

De Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg stonden aanvankelijk voor eind mei gepland in Oldebroek, maar dat werd vanwege de coronacrisis uitgesteld. Intussen heeft de SC Oldebroek de organisatie teruggegeven, waarna de KNSB heeft gekozen voor Heerenveen (baan) en Wolvega (weg).

Programma en side-events

Vanwege de coronamaatregelen kun je als publiek geen toegang krijgen tot het Daikin NK Inlineskaten in Heerenveen. Maar dat betekent niet dat we het zomaar aan ons voorbij laten gaan: er wordt nog veel meer georganiseerd! Zo worden er verschillende sportmiddagen en clinics georganiseerd, er komt een pumptrackbaan, of daag jezelf uit met de skeelertips! En doe je mee aan de winactie?

Daikin NK Inlineskaten baan

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus 2020 wordt bij Sportstad Heerenveen het Daikin NK Inlineskaten baan gereden. Het tijdschema van de wedstrijden vind je op deze pagina. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kun je hier als publiek aan de baan niet bij aanwezig zijn. Een stukje verderop wordt bij het basketball court een scherm geplaatst waarop de wedstrijden te volgen zijn. Ook zal er een livestream van het NK worden uitgezonden via schaatsen.nl.

Pumptrackbaan

In Heerenveen wordt tijdens het NK een pumptrackbaan geplaatst. Een wat? Een pumptrackbaan is een circuitje met verhogingen en bochten. Het is een combinatie van een BMX-baan en een skatepark. Trek je skates of step dus uit de kast en sloof je uit! De precieze locatie van de baan wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Meer informatie

Win een skeelerclinic

Maak jouw skeelerfoto, post ‘m op social media en maak kans op een skeelerclinic-kinderfeestje bij Sportstad Heerenveen! Je kunt tot en met zondag 23 augustus meedoen. Voor 1 september maken we de winnaar bekend. Het kinderfeestje is voor maximaal 8 personen en je hebt een jaar om dit te plannen. Meedoen kan als volgt:

Facebook
Maak een skeelerfoto en plaats deze op onze Facebookpagina. Like de Facebookpagina van Regio Heerenveen ’n Gouden Plak en Sportstad Heerenveen.
Instagram
Volg @ngoudenplak en @sportstadheerenveen. Plaats een skeelerfoto op Instagram en gebruik hierbij de hashtags #rollenddoorderegio, #sportstad en #ngoudenplak. Tip: zorg ervoor dat je Instagramaccount openbaar is, anders kunnen we je foto niet zien.

Wil je sowieso al een skeelerfeestje boeken? Dat kan via de website van Sportstad Heerenveen!

Favoriet Skeelerrondje Peter de Vries

Peter de Vries heeft achttien jaar op het hoogste niveau marathons geschaatst en is tegenwoordig ploegleider van de marathonschaatsers van Team Jumbo-Visma. Omdat trainen op het ijs niet het hele jaar lukt, kom je hem ook vaak rollend door de regio tegen. Zijn favoriete skeelerrondje in de regio vind je hier:


Klik op de afbeelding om de volledige route te openen

Urban Sportfestijn

Op woensdag 22 juli, 29 juli en 5 augustus wordt bij Sportstad Heerenveen het Urban Sportfestijn georganiseerd, een sportmiddag speciaal voor iedereen tot 18 jaar die van echt stoere sporten houdt!

Skeelerclinic

Ben je jonger dag 18 en wil je eens ervaren wat een skeelertraining inhoudt? Of wil je wat skeeleradviezen van 1 van onze trainers? Dan is de gratis skeelerclinic op woensdag 22 juli precies wat je nodig hebt. Op een leuke, gezellige manier maak je kennis met de basisvaardigheden van skeeleren.

KNSB Inline Cup baan jeugd + senioren

Zaterdag 1 augustus is de tweede landelijke wedstrijd van de in totaal zeven. Naast de vier baanwedstrijden worden er twee marathons verreden en één weg wedstrijd. Op de piste in Heerenveen rijdt de jeugd, junioren A en Senioren de 500 meter en een puntenkoers. Meer informatie vind je in onze agenda.

Skeelerbanen in Friesland

Enthousiast geworden om zelf rondjes te rijden? Dat kan in Friesland op de volgende banen:

Inline-skatecentrum Sportstad Heerenveen
IJs- en skeelerclub Lindenoord, Wolvega
Skeelerbaan Ferwert
Skeelerbaan Ids, De Westereen
Skeelerbaan Slikrollers, Sint Annaparochie
Skeelerbaan Surhuisterveen
Skeelerbaan de Draai, Haulerwijk