Vacatures Heerenveen ’n Gouden Plak

Heerenveen ’n Gouden Plak (HnGP) is de marketingorganisatie voor de regio Heerenveen en heeft als bedoeling er samen voor te zorgen dat de hele regio Heerenveen ’n Gouden Plak is om te wonen, werken, ondernemen en bezoeken. Nu én in de toekomst. Dit doen we door samen te werken aan een nóg mooiere regio Heerenveen en een nóg sterkere promotie daarvan. Zo realiseren we samen ’n Gouden woon-, werk-, ondernemers- en bezoekersklimaat die elkaar steeds weer versterken.

Regiomarketing is geen campagne maar een proces. Een gezamenlijk proces. De vereniging HnGP is dan ook een samenwerkingsverband tussen de Ondernemerskring Heerenveen (OKH), Heerenveense Ondernemersvereniging (HOV), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Afdeling Heerenveen, Stichting Heerenveen Vitaal (sport, zorg & onderwijs), de toeristische sector in de regio Heerenveen en de Gemeente Heerenveen. Het hart van de vereniging wordt gevormd door een (dagelijks) bestuur waarin alle stakeholders vertegenwoordigd zijn, de creatieve denktank ‘Gideonsbende’ en de uitvoerende organisatie die bestaat uit een programmamanager en een medewerker marketing & communicatie.

Regiomarketing is ook geen sprintje maar een marathon. Vanuit de visie dat je ‘binnen’ moet beginnen om ‘buiten’ te winnen is sinds 2014 gestart met een gestructureerd, doelgericht en gestaag proces om HnGP in de hele regio Heerenveen goed neer te zetten. Er is bekendheid, een positief imago en draagvlak bij stakeholders gerealiseerd. Er zijn marketingmiddelen – waaronder een meertalige website boordevol content – ontwikkeld en er is een aanzienlijke groei van het aantal online bezoekers en likes en volgers op social media behaald. Ook wordt samengewerkt met vrijwel alle (grote) evenementen en organisaties in de regio, waarmee diverse regionale en landelijke marketingacties zijn uitgevoerd. HnGP is bovendien financieel gezond en kent een goede mix aan financieringsbronnen. Kortom: ’n Gouden basis om verder op te kunnen bouwen. Zeker nu HnGP aan de vooravond staat van de volgende fase in haar bestaan.

Voor een topprestatie in een marathon zijn altijd goede ‘hazen’ nodig. Na ruim 2,5 jaren met veel plezier en energie het voortouw te hebben genomen heeft de huidige uitvoerende organisatie besloten het stokje te willen overdragen. Daarom is HnGP op zoek naar twee nieuwe medewerkers:

Programmamanager (0,2 fte)

Als programmamanager ben jij het gezicht van HnGP. Je bent een ervaren (regio)marketeer. Je verzamelt informatie, analyseert en stelt onderbouwde plannen op. Je bent daarbij zowel strateeg, creatief als uitvoerder. Je bent een verbinder pur sang. Je zoekt je achterban actief op, luistert, adviseert en presenteert. Je maakt net zo makkelijk contact met bestuurders en beleidsmakers als met ondernemers, inwoners en toeristen en je weet hun belangen goed te verenigen. Je rapporteert aan en bent tevens sparringpartner en adviseur van het bestuur en je bereidt hun vergaderingen voor. Je zorgt er tevens voor dat alles financieel op orde is en dat het jaarplan, de begroting en de administratie bij jou in goede handen zijn. Je geeft leiding aan de medewerker marketing & communicatie.

Medewerker Marketing & Communicatie (0,5 fte)

Als medewerker marketing & communicatie ben jij minimaal net zo het gezicht van HnGP. Je bent de dagelijkse drijvende kracht en spin-in-het-web. Je zorgt voor een vindbare en up-to-date website, een actief social media beleid, een volledige evenementenagenda, nieuwsbrieven en snelle beantwoording van de e-mail. Je bent het aanspreekpunt voor het online marketing en communicatiebureau en andere partners. Je organiseert eigen evenementen en werkt nauw samen met de organisaties van andere. Daarbij adviseer en ondersteun je hen bij de promotie van evenement en regio. Ook jij maakt net zo makkelijk contact met bestuurders en beleidsmakers als met ondernemers, inwoners en toeristen. Daarnaast notuleer je tijdens vergaderingen van het bestuur en zorg je voor tijdige betaling van facturen. Je rapporteert aan de programmamanager.

Niet voor iedereen!

Voor beide functies wordt in eerste instantie uitgegaan van een (ZZP-)samenwerking voor een jaar. Ben jij echter iemand die denkt in termen van uren en uurtarieven of die aansturing nodig heeft? Dan is dit niks voor jou! Zoek je daarentegen een uitdaging waar je je vol passie in kunt storten, je veel vrijheid hebt om het op jouw manier in te vullen en ben je bereid er zeven dagen in de week iedere dag (inclusief avonden) tijd aan te besteden? Dan zul je hier veel plezier, waardering en een mooi netwerk aan overhouden! Financiële afspraken worden gemaakt in de vorm van een nader af te spreken vaste vergoeding per maand.

Neem jij het Gouden stokje over?

Begin jij te stralen van dit verhaal en herken jij je in één van deze vacatures? Stuur dan voor 20 december 2017 je CV plus motivatie onder vermelding van ‘Vacature Programmamanager’ of ‘Vacature Medewerker Marketing & Communicatie’ naar info@ngoudenplak.nl