1 / 3
2 / 3
3 / 3

Ontmoet onze sporthelden

De regio Heerenveen kent een behoorlijk aantal sporters dat (gouden) medailles heeft behaald op de Olympische Spelen! Naast alle sporters zijn er ook verschillende coaches en andere sporthelden die veel voor Heerenveen hebben betekend. Met Thialf, het Abe Lenstra Stadion & Sportstad hebben we prachtige sportvoorzieningen in handen. We kunnen Heerenveen dan ook met trots dé Sportstad van Nederland noemen.

Om de sporticonen uit de regio te eren is deze ‘Walk of Fean’ ontwikkeld: een wandelroute tussen Thialf, het Abe Lenstra Stadion & Sportstad en het centrum van Heerenveen. Het verbindt dé sporticonen van Heerenveen en is een ‘openluchtmuseum’ waar je de sporthelden van Heerenveen ontmoet.

Beelden Walk of Fean op dit moment niet zichtbaar

Na meerdere vernielingen aan de beelden van de Walk of Fean, zijn de beelden in december 2019 (voorlopig) verwijderd. Je kunt de route nog gerust lopen: de app met achtergrondverhalen werkt gewoon en de bankjes staan er nog. Begin 2020 zal het bestuur met onder andere de betrokken sponsoren overleggen om tot een oplossing te komen.