De banenmotor van het Noorden

De regio is de banenmotor van de provincie. Dat betekent dat er veel werkgelegenheid is. Echter, nog niet eens de helft van de eigen werkzame inwoners werkt bij één van de bedrijven in de regio. De rest van de werknemers komt van buiten.

Er is al veel talent bij deze bedrijven aan het werk, maar de  ondernemers zoeken ook nog veel nieuw talent. Voor de inwoners zelf ligt er dan ook een mooie kans om te gaan werken bij een bedrijf in de eigen regio!

Ondernemers gaan voor goud

De ondernemers in de regio Heerenveen werken iedere dag aan het leveren van topprestaties. Soms wordt dit zichtbaar doordat ondernemers uit de regio prijzen winnen voor hun geleverde prestaties. De Friese onderneming van het jaar 2019, Bakker Transport, komt uit Heerenveen, bij de ambachtelijke beroepen zitten veel prijswinnaars, maar bijvoorbeeld ook het beste terras van Nederland 2018, ’t Gerecht, is te vinden in de regio Heerenveen. We kunnen trots zijn op al deze ondernemers. En niet alleen trots, als inwoners kunnen we deze ondernemers ook helpen door bijvoorbeeld óf bij hen te kopen óf bij hen aan het werk te gaan.

Heerenveen in cijfers
Dorpen
21
Inwoners
50.257
Bedrijven
4.570
Banen
29.845
Vacatures

Binnenkort in de regio

Werken en ondernemen in de regio Heerenveen

Werken & Ondernemen

  • Ruimte voor succes
  • Sportieve omgeving
  • Centrale ligging
  • Topsportmentaliteit

De regio Heerenveen is de banenmotor van de provincie Friesland. Dat betekent dat er veel werkgelegenheid is. Ook zijn er veel kansen en mogelijkheden, met als bewijs tientallen succesverhalen en gewonnen prijzen zoals onder andere het beste terras van Nederland in 2018, de Friese Onderneming van 2019 en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Door Thialf en het Abe Lenstra Stadion staat de regio Heerenveen internationaal op de kaart als Sportstad. Er worden jaarlijks tal van sportieve evenementen georganiseerd en er zijn hier prachtige netwerklocaties en sportaccommodaties te vinden. Dit alles in combinatie met de topsportmentaliteit en de centrale ligging in het Noorden, zorgen ervoor dat de regio Heerenveen ´n gouden regio is om te werken en ondernemen.