De banenmotor van het Noorden

De regio is de banenmotor van de provincie. Dat betekent dat er veel werkgelegenheid is. Echter, nog niet eens de helft van de eigen werkzame inwoners werkt bij één van de bedrijven in de regio. De rest van de werknemers komt van buiten.

Er is al veel talent bij deze bedrijven aan het werk, maar de  ondernemers zoeken ook nog veel nieuw talent. Voor de inwoners zelf ligt er dan ook een mooie kans om te gaan werken bij een bedrijf in de eigen regio!

Ondernemers gaan voor goud

De ondernemers in de regio Heerenveen werken iedere dag aan het leveren van topprestaties. Soms wordt dit zichtbaar doordat ondernemers uit de regio prijzen winnen voor hun geleverde prestaties. De Friese onderneming van het jaar 2019, Bakker Transport, komt uit Heerenveen, bij de ambachtelijke beroepen zitten veel prijswinnaars, maar bijvoorbeeld ook het beste terras van Nederland 2018, ’t Gerecht, is te vinden in de regio Heerenveen. We kunnen trots zijn op al deze ondernemers. En niet alleen trots, als inwoners kunnen we deze ondernemers ook helpen door bijvoorbeeld óf bij hen te kopen óf bij hen aan het werk te gaan.

Heerenveen in cijfers
Dorpen
21
Inwoners
50.257
Bedrijven
4.570
Banen
29.845
Vacatures

Werken en ondernemen in de regio Heerenveen

Vanaf het moment dat de kinderen naar de basisschool gingen voel ik me erg betrokken bij het dorpse leven en alle activiteiten die er georganiseerd worden.

Jolanda Visser
De Knipe
Sinds 10 jaar zit ik in het bestuur van de V.V.V. die jaarlijks het 5-daags dorpsfeest organiseert. Hoogtepunt van de Knypster Merke vind ik de allegorische optocht op zaterdag. Wekenlang zijn buurten en vriendenploegen aan het bouwen aan een versierde wagen. Ook van de ouders van de basisschoolgroepen 1 en 2 wordt verwacht dat ze een praalwagen bouwen. Dus ze leren elkaar gelijk goed kennen, hoe leuk is dat. En de dag van de optocht zelf? Ja, dan ben ik reuzetrots op de bouwploegen en het dorp dat we dit weer geflikt hebben! Wekelijks een dorpskrant op de deurmat, de bossen van Oranjewoud vlakbij voor heerlijke wandelingen en de kleine afstand naar Heerenveen voor de wekelijkse boodschappen. Uitgezonderd brood en gebak, want dat halen we natuurlijk bij de plaatselijke bakker!

Mei elkoar ien, sterk yn sport, frijwilligers by it soart, helpe by de Flaeijel.

Anneke Klijnstra
Beheerder dorpshuis De Kiekenhof
In doarpshûs foar eltsenien, ferienings foar jong en âld. Moaie omjouwing, doarpen wer't men graach weinje wol.Hast eltsenien kint inoar. Men seit noch 'goeie' tsjin elkoar en stiet wer as nedich klear foar de oar. Dit alles bynt ús doarpen.

Er is hier altijd wel wat te beleven op het gebied van cultuur, sport en spel of het vieren van één of andere feestelijke gebeurtenis.

Geeske Schaap
Inwoonster van Akkrum
Ik woon met veel plezier al meer dan 35 jaar in het dorp Akkrum. De levendigheid van dit dorp viel meteen op. Eigenlijk is hier altijd wel wat te beleven op het gebied van cultuur, sport en spel of het vieren van één of andere feestelijke gebeurtenis. In een gemeenschap waarin wordt samengewerkt en de onderlinge verhoudingen goed zijn, lijken de mogelijkheden onbeperkt. Ook de nabije omgeving is zeker de moeite waard, zowel te water als op het land. Genoeg redenen om hier nooit meer weg te willen!

De regio Heerenveen is prachtig om in te wonen!

Silke Lettinga Roorda
Opgegroeid in Nes en woonachtig in Heerenveen
Ik ben opgegroeid op een prachtige woonboerderij aan het water in Nes. Sinds 2012 woon ik in Heerenveen zelf en ik kan dan ook beamen dat het heerlijk wonen is in de regio Heerenveen. Er zijn tal van leuke activiteiten te ondernemen en er worden mooie evenementen georganiseerd.

Werken & Ondernemen

  • Ruimte voor succes
  • Sportieve omgeving
  • Centrale ligging
  • Topsportmentaliteit

De regio Heerenveen is de banenmotor van de provincie Friesland. Dat betekent dat er veel werkgelegenheid is. Ook zijn er veel kansen en mogelijkheden, met als bewijs tientallen succesverhalen en gewonnen prijzen zoals onder andere het beste terras van Nederland in 2018, de Friese Onderneming van 2019 en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Door Thialf en het Abe Lenstra Stadion staat de regio Heerenveen internationaal op de kaart als Sportstad. Er worden jaarlijks tal van sportieve evenementen georganiseerd en er zijn hier prachtige netwerklocaties en sportaccommodaties te vinden. Dit alles in combinatie met de topsportmentaliteit en de centrale ligging in het Noorden, zorgen ervoor dat de regio Heerenveen ´n gouden regio is om te werken en ondernemen.