Ook dit jaar brengt de Zandtovenaar het kerstverhaal tot leven met zijn tekeningen! De tiende editie van Kerst met de zandtovenaar, hét muzikale familiespektakel van KRO-NCRV, komt dit jaar vanuit Heerenveen!

De opnames

Op zondagavond 12 december wordt Kerst met de Zandtovenaar live opgenomen vanaf de Oude Koemarkt in Heerenveen. Zandtovenaar Gert van der Vijver wekt het bijzondere verhaal van de geboorte van Jezus tot leven in zijn prachtige zandtekeningen. Diverse Nederlandse artiesten zingen tijdens dit muzikale familiespektakel bekende én nieuwe kerstliedjes.

De opnames vinden plaats bij Crackstate, het eeuwenoude monumentale pand in hartje Heerenveen. Hier hadden we heel graag een plein vól publiek bij gehad. Helaas is het houden van een openbaar toegankelijk evenement geen optie binnen de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het plein is daarom niet openbaar toegankelijk. De opnames van de televisieproductie gaan door, zonder publiek. We raden inwoners ook ten zeerste af om naar de Crackstate in Heerenveen te komen op 12 december.

De uitzendingen

Televisie kijken kan natuurlijk altijd, ongeacht coronamaatregelen! Je kijkt Kerst met de Zandtovenaar zaterdag 18 december om 19:20 op NPO 3. De herhaling zie je woensdag 22 december om 17:20 op NPO 3, zaterdag 25 december om 12:15 op NPO 1 (direct na de kersttoespraak van de koning) en om 19:30 nog een keer op NPO 3.

Lespakket voor basisscholen

Voor basisscholen binnen de gemeente Heerenveen hebben we een leuke box beschikbaar gesteld. Hier is enthousiast op gereageerd en flink gehoor aan gegeven. De boxen zijn inmiddels uitgeleverd. Scholen en leraren die klassen hebben aangemeld vinden alle informatie op deze pagina. Heb jij je klas niet aangemeld, maar wil je toch graag aandacht besteden aan Kerst met de zandtovenaar? Of heb je zin om thuis creatief aan de slag te gaan? We hebben voor iedereen een printbare tekenplaat op A4-formaat!

Partners van Kerst met de zandtovenaar:

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6