1 / 3
2 / 3
3 / 3

Walk of Fean

De regio Heerenveen kent een behoorlijk aantal sporters dat (gouden) medailles heeft behaald op de Olympische Spelen! Naast alle sporters zijn er ook verschillende coaches en andere sporthelden die veel voor Heerenveen hebben betekend. Met Thialf, het Abe Lenstra Stadion & Sportstad hebben we prachtige sportvoorzieningen in handen. We kunnen Heerenveen dan ook met trots dé Sportstad van Nederland noemen.

Om de sporticonen uit de regio te eren is deze ‘Walk of Fean’ ontwikkeld: een wandelroute tussen Thialf, het Abe Lenstra Stadion & Sportstad en het centrum van Heerenveen. Het verbindt dé sporticonen van Heerenveen en is een ‘openluchtmuseum’ waar je de sporthelden van Heerenveen ontmoet.

Wandelroute langs dé sporticonen van Heerenveen

De Walk of Fean is een wandelroute, langs 18 bankjes, die de iconen van Heerenveen (Thialf, Sportstad en het Abe Lenstra Stadion) verbindt met het centrum van Heerenveen. Op de wandelroute zijn vele sporthelden en -legendes van de regio Heerenveen terug te vinden, onder andere door middel van borstbeelden. In de interactieve app met augmented reality ontmoet je de sporthelden en -legendes, ze vertellen je verhalen over hun prestaties en ervaringen. Daarnaast stellen ze je vragen en kun je proberen zoveel mogelijk gouden medailles te verzamelen.

Download de Walk of Fean app

Je kunt kiezen tussen twee soorten routes: de centrumroute en de sportroute. De centrumroute heeft één startpunt bij Museum Heerenveen en de sportroute heeft twee startpunten bij Thialf en het Friesland College. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om beide routes in één keer te wandelen.

In totaal bestaat de ‘Walk of Fean’ uit achttien bankjes. Bij zestien bankjes vertelt een sporticoon een kort verhaaltje. De ‘Walk of Fean’ wordt dus eerst gestart met zestien sporthelden. Maar, zoals het bij een échte Sportstad ook hoort, ontstaan er regelmatig nieuwe sporthelden. De Walk of Fean kan continue worden uitgebreid met nieuwe sporthelden uit de regio Heerenveen. Daarnaast is het mogelijk dat er in de toekomst leuke acties worden gekoppeld aan het wandelen van de route. Let goed op, want na ieder verhaal, krijg je drie vragen en hiermee kun je proberen zoveel mogelijk gouden medailles te verzamelen. Heb je de route helemaal gelopen en wil je je vrienden of familie uitdagen om jouw score te verbeteren? Deel je score via Facebook of Twitter.

Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen? Volg ons op Facebook en Twitter.

Download de App in de App Store of Google Play Store.

Beelden Walk of Fean op dit moment niet zichtbaar

Na meerdere vernielingen aan de beelden van de Walk of Fean, zijn de beelden in december 2019 (voorlopig) verwijderd. Er wordt gewerkt aan een oplossing, we hopen de beelden snel weer op hun plaats te kunnen verwelkomen. Je kunt de route nog gerust lopen: de app met achtergrondverhalen werkt gewoon en de bankjes staan er nog.