Op pad samen met de kids

Wat is er allemaal te doen in de regio Heerenveen? Ga het avontuur aan, neem een duik in de geschiedenis of ga lekker naar buiten, het kan allemaal in Heerenveen en omgeving. De regio Heerenveen staat bekende als de sportiefste regio van het Noorden, maar naast sportieve activiteiten is er nog véél meer te ontdekken met de kids.

Wat te doen in Heerenveen?

In Heerenveen zijn volop activiteiten te beleven voor kinderen, zo kun je een bezoekje brengen aan Ballorig, vind je in Sportstad Heerenveen een mooie klimwand, kun je in Thialf gaan schaatsen, door de bochten scheuren op de kartbaan, trampoline springen bij Jumpstyle Heerenveen en nog veeeel meer!

Pannenkoekboerderij Jubbega

Naast Heerenveen is er in de omliggende dorpen ook van alles te doen met kinderen. Zo worden er bij het pannenkoekenhuis in Jubbega tal van activiteiten georganiseerd. Ben je creatief? Ga aardewerk beschilderen, zeepketting maken of kaarsen maken. Ben je juist sportief? Leef je uit met midgetgolf, boogschieten, jeu de boules of breng een bezoekje aan de kinderspeelboerderij.

Ga lekker zeilen of huur een kano

Het waterrijke gebied rondom Akkrum, Nes en Aldeboarn behoort ook tot de regio Heerenveen en daar kun je tal van activiteiten op het water beleven. Zo kun je hier verschillende boten huren waarmee je als gezin lekker het water op kunt gaan, maar je kunt hier bijvoorbeeld ook een kano huren. Bij zeilschool Pean of de Drijfveer kun je verschillende soorten zeillessen volgen.