Ontdek de verschillende gouden arrangementen in de regio Heerenveen!

Bekijk arrangementen

Volop water en natuur in de regio Heerenveen

De regio Heerenveen biedt volop water en natuur, waar je kunt varen, fietsen, wandelen, maar ook musea of een festival kunt bezoeken. Je zult versteld staan van de prachtige omgeving.

De Deelen en het Ketliker Schar

In Luinjeberd vind je natuurgebied de Deelen waar je prachtige wandelingen kunt maken en de laatste baggelmachine van Nederland kunt bewonderen. Met een beetje geluk kun je in de winter in natuurgebied de Deelen ook prachtig schaatsen. Daarnaast is het Ketliker Skar in Katlijk een mooi wandelgebied met verschillende mogelijkheden. Vanaf de hoge uitkijktoren de ‘Tjongertoer’ zijn de Tjongerdellen prachtig te overzien.  

Bos Oranjewoud

In Oranjewoud vind je koninklijke bossen die ieder seizoen zo hun charme hebben. Je kunt hier prachtig wandelen, maar ook op de mountainbike zijn hier verschillende routes te fietsen. In Oranjewoud vind je ook de unieke uitkijktoren Belvedère. Vanaf de 30 meter hoge uitkijktoren heb je een ’n gouden uitzicht over het weidse landschap.

Varen in Akkrum en omgeving

Vanaf het water kun je de regio Heerenveen ook op een prachtige manier ontdekken. Vanaf Akkrum, Nes en Aldeboarn vaar je zo de Friese meren op. Zowel in Akkrum als in Heerenveen zijn verschillende mogelijkheden om een boot(je) te huren. Zo kun je ongedwongen genieten van uitgestrekte weilanden, bloeiende bermen, karakteristieke boerderijen en prachtige natuurgebieden.