Locatie, evenement of activiteit aanmelden

Wil jij ook zichtbaar zijn op onze website? Dat kan via Merk Fryslân. Maak kosteloos een account aan en meld zelf je locatie, evenement of activiteit aan. Wij krijgen vervolgens een seintje en lopen je aanmelding nog even na. We checken bijvoorbeeld of je alle informatie hebt ingevuld en de afbeelding niet bent vergeten. Klopt alles? Dan zetten we het in de agenda of tussen de locaties. Wil je daarna iets veranderen? Dat kun je ook helemaal zelf! Handig toch?

Meld je locatie of event aan

Boog, skydancers of dranghekdoeken gebruiken

Wij hebben een gloednieuwe grote boog, twee skydancers én volop dranghekdoeken. Deze kun je kosteloos reserveren om te gebruiken bij je event. Wil je hier gebruik van maken, laat het ons dan even weten door ons te mailen. Doe dit op tijd, dan reserveren wij het voor je en weet je zeker dat op de vastgelegde datum de materialen beschikbaar zijn.

FAQ

Waarom word ik doorgestuurd naar Friesland.nl?

Waarom moeilijk doen als het samen kan? Onze agenda maakt gebruik van de database van Merk Fryslan. Een handig en betrouwbaar systeem waar jij je locatie of activiteit zelf kunt invoeren en beheren. Je hebt dus de volledige controle over alle informatie en kunt dit op elk moment wijzigen. Bovendien versterken we door deze samenwerking het bereik van jouw locatie, evenement of activiteit. De websites friesland.nl én zuidoostfriesland.nl maken namelijk beide ook gebruik van dit systeem. Er is dus grote kans dat jouw locatie, evenement of activiteit ook bij hen op de website komt. We moeten er wel even bij zeggen dat zij dit zelf beheren, we kunnen er dus geen beloftes over doen.

Voor wie is dit bedoeld?

Iedereen kan een locatie, activiteit of evenement aanmelden. Het is belangrijk dat het openbaar toegankelijk is. Zit je in de organisatie van een cultuurdag, organiseert je sportclub een loopje of is er een gezellige muziekavond met band in je restaurant? Meld het aan in de database zodat het in onze agenda verschijnt. Maar is bijvoorbeeld de hardloopronde alleen toegankelijk voor de leden van jouw sportclub, dan is onze agenda niet de juiste plek. We willen graag dat iedereen in de regio (en daarbuiten) die maar wil mee kan doen.

Waar moet ik rekening mee houden bij het invullen?

Bij het invoeren van de informatie omtrent jouw locatie, evenement of activiteit is het belangrijk om te weten dat er wel een paar richtlijnen zijn:

 • De afbeelding
  Zoals je in het overzicht van onze agenda of locaties ziet, heeft elk item een afbeelding. Vergeet deze niet te uploaden in de database. Zonder afbeelding wordt je locatie, activiteit of evenement niet weergegeven op onze website. Je kunt meerdere afbeeldingen uploaden. De bovenste afbeelding mag geen tekst bevatten, dus geen flyer zijn, en is bij voorkeur groter dan 1200 bij 1600 pixels.
 • Verplichte invulvelden
  Om je activiteit of evenement te kunnen plaatsen, is het noodzakelijk dat de informatie die je hebt ingevoerd compleet is. Vergeet dus niet:
  – De omschrijving
  – Een link naar de website of een pagina met meer informatie over de activiteit of het evenement (de zogeheten call to action)
  – Het adres waar het plaatsvindt
  – Selecteer in de kalender de datum of data waarop het plaatsvindt en geef hierin ook de tijdstip(pen) aan.

Wil je meer weten over de velden die je invult, lees dan de handleiding voor het aanmelden van een evenement of de handleiding voor het aanmelden van een locatie door.

Doen jullie nog meer aan promotie?

Naast onze website, delen we locaties, activiteiten en evenementen ook regelmatig op onze social media kanalen. Daarnaast hebben we elke maand een agenda-pagina in Groot Heerenveen, waar wij items uit onze online agenda in plaatsen. Deze krant wordt in onze regio huis aan huis verspreid, en wordt daarnaast bij veel bedrijven neergelegd waar bezoekers komen. Meld je je activiteit of evenement op onze website aan, dan pak je dus meteen een oplage van 28.000 kranten gratis mee.

Hebben jullie promotiemateriaal dat ik op locatie kan gebruiken?

Zeker! We hebben dranghekdoeken, skydancers en een grote boog! Deze mag je kosteloos opzetten bij je event. Wil je hier gebruik van maken, laat het ons dan even weten door ons te mailen. Doe dit op tijd, dan reserveren wij het voor je en weet je zeker dat op de vastgelegde datum de materialen beschikbaar zijn.

Meld je locatie of event aan