Fietsroutes

Wandelroutes

Overig

Ontdek de regio op de fiets, te voet of over het water

De regio Heerenveen is prachtig om op de fiets of te voet te verkennen. Zo kent de regio bossen, weidse landschappen en een waterrijk gebied.

Fietsroutes en wandelroutes regio Heerenveen

Er zijn tal van prachtige wandelroutes uitgezet om alle gouden plekjes van de regio Heerenveen te ontdekken. Zo vind je hier de Swalkroute Katlijk – een prachtige wandelroute door de natuur, geniet van de rust! Ook vind je in de regio Heerenveen de afsluitende etappe van het Koningspad XL, deze route (9,1 km) gaat door het parklandschap Oranjewoud en is van koninklijke allure. Het Koningspad XL kent ook een etappe van Heerenveen – Aldeboarn. Deze route van 21,7 km start bij het Posthuis Theater in het centrum van Heerenveen.

Fietsknooppuntennetwerk Heerenveen

Ook de regio Heerenveen is aangesloten op het fietsnetwerk/fietsknooppuntennetwerk. Langs de fietspaden vind je de bekende knooppuntnummers die aangeduid worden door de groen-witte borden met 2 cijfers. Een voorbeeld van één van de routes van dit netwerk is de fietsroute: Het achterland van Heerenveen. Dit is een prachtige route van ruim 44 km door Heerenveen, Oranjewoud en Mildam.

Walk of Fean

Sinds 2019 vind je in Heerenveen de Walk of Fean. De Walk of Fean is een wandelroute, langs 18 bankjes, die de iconen van Heerenveen (Thialf, Sportstad en het Abe Lenstra Stadion) verbindt met het centrum van Heerenveen. Op de wandelroute zijn vele sporthelden en -legendes van de regio Heerenveen terug te vinden, onder andere door middel van borstbeelden. In de interactieve app met augmented reality ontmoet je de sporthelden en -legendes, ze vertellen je verhalen over hun prestaties en ervaringen. Je kunt kiezen tussen de centrum-route en de sport-route.

Fietsverhuur Heerenveen

Ben je een weekendje weg in Heerenveen? Of ben je hier op vakantie? Of is je eigen fiets niet geschikt om lange afstanden te fietsen? Er zijn in de regio Heerenveen verschillende mogelijkheden om een fiets te huren. Verblijf je in Hotel Tjaarda? Dan kun je daar ook terecht voor het huren van een fiets. Daarnaast kun je zowel een gewone, als een elektrische fiets huren bij Heerenveen Tweewielers en bij Nijdam Fietsspeciaalzaak in Heerenveen.