Over Heerenveen ’n Gouden Plak

Vanaf 2014 is regio Heerenveen ’n Gouden Plak actief als regiomarketingorganisatie voor de regio Heerenveen om ervoor te zorgen dat de regio Heerenveen ’n Gouden Plak is om te wonen, werken, ondernemen en bezoeken. In 2021 is er in overleg met de gemeente Heerenveen en partners een nieuwe opdracht voor ’n Gouden Plak bij gekomen: het evenementenbureau.

Met het toevoegen van de opdracht van het evenementenbureau is er een brede opdracht ontstaan met veel stakeholders én belangen vanuit de regio Heerenveen. Daarbij is er gekozen om de vereniging om te vormen naar een stichting met een bestuur en een Raad van Advies.

Onze ambitie

De ambitie (extern) van ’n Gouden Plak is dat de regio Heerenveen landelijk wordt (h)erkend als de Sportstad van Nederland. Dit sluit aan op de ambities die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling van het evenementenbureau. Om deze ambitie te behalen, hebben we, net zoals topsporters, focus nodig om te kunnen presteren. We kiezen er dan ook voor om (top)sportevenementen in te zetten als basis van waaruit we, naast het economisch rendement, vooral willen inzetten op het vergroten van de maatschappelijke impact van (top)sportevenementen voor onze eigen inwoners en ondernemers (onze ‘interne’ ambitie).


Lees onze volledige strategie

Maak kennis met ons team

Rinske Schoenmaker

Evenementenbureau

Van allereerste idee tot totale organisatie. Bij ons staat impact maken en beleving voorop. Als medewerker Evenementen ben ik contactpersoon voor organisatoren rondom (internationale) sportevenementen in de gemeente Heerenveen. Zie jij kansen voor mooie sportevenementen in of in samenwerking met regio Heerenveen? Dan kom ik graag in contact.

rinske@ngoudenplak.nl

Nena Terpstra

Online marketeer

Wonen, werken, genieten van de natuur, sporten – of ernaar kijken: het kan hier allemaal! Met recht ’n Gouden Plak. Vanuit onze organisatie willen wij graag verbinden en verleiden. Je uitnodigen om te zien wat wij zien. Tips of ideeën? Stuur me gerust een berichtje!

nena@ngoudenplak.nl
BestuursledenRiko KruitBen BergsmaBert Jonker

Meer weten? Gouden idee? Ook meedoen?

Wil je meer weten over Heerenveen ’n Gouden Plak? Heb je ’n Gouden idee? Wil je samenwerken? Neem contact met ons op!

Neem contact op

Samenwerken

Regio Heerenveen is een stichting. Het bestuur van de stichting bestaat uit vier personen: interim voorzitter Ben Bergsma, penningmeester en secretaris Michiel Huitema, Riko Kruit en Bert Jonker. De stichting wordt gefinancierd door de gemeente Heerenveen, Ondernemerskring Heerenveen, Heerenveense Ondernemers Vereniging, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Heerenveen en Stichting Heerenveen Vitaal.

De uitvoering van alle activiteiten van de stichting is in handen van het uitvoerend team, wat zich hierboven heeft voorgesteld. Daarnaast werken wij samen met een (vrijwillig) contentteam om zoveel mogelijk Gouden plekjes en activiteiten in de regio Heerenveen in beeld te brengen. Het contentteam bestaat uit: Pieter Lubberts, Ronald Klijnstra, Suzanne Niemarkt- de Vries, Wieteke Zwama en Rainaldo Oord.

Neem contact op