Warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /data/sites/web/ngoudenplaknl/subsites/ngoudenplak.nl/wp-content/themes/webwijs-theme-2.2.0/lib/php/Webwijs/View/Helper/Breadcrumbs.php on line 105

In de solotentoonstelling ‘ECHO’ van Akmar is een verzameling bestaande en nieuwe werken te zien. ‘ECHO’ gaat over gedaanteverandering, het proces van het vervormen van het evenbeeld. Oorsprong, de verandering en het patroon zijn kern thema’s in het multidisciplinaire werk van Akmar, waar schijn en werkelijkheid door elkaar heenlopen.
Het is intrigerend hoe alles al eeuwig transformeert; het groeien, bloeien en vergaan, terwijl er tegelijk een onzichtbare ziel blijft bestaan. Alles is dus anders dan wat voorafging, maar komt er wel uit voort. Ik vraag mij af: ‘wat is de werkelijkheid?’ Is het een optelsom van feitelijke bestaande realiteiten? Hoe meer ik zoek naar het antwoord op wat de werkelijkheid is, hoe diffuser de antwoorden worden.

Akmar (1976, Groningen) volgde Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut. Ontving de Contemporary Talent Award van Fondation François Schneider (2016) een nominatie voor de Strabag Art Award (2015). Exposeerde o.a. bij Biennale van Venetie (2014), CYNETART Dresden (2016), Documenta 14 Athens (2017), Landart Biennial Mongolia (2018), residentie bij Stichting IK in Vlissingen, Pictura in Dordrecht en was al vaker in melklokaal te zien (2019 en 2020).
Akmar woont en werkt in Zandvoort & Amsterdam.

TANK: mini-expo ‘Tekeningen 2020’ van Arjan van Es (1969).

ROOM: installatie ‘roundabout’ van Albert Oost (1968).