Warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /data/sites/web/ngoudenplaknl/subsites/ngoudenplak.nl/wp-content/themes/webwijs-theme-2.2.0/lib/php/Webwijs/View/Helper/Breadcrumbs.php on line 105

De kas organiseert een spoken word-avond voor jonge Heerenveense woordkunstenaars

Op donderdagavond 30 maart zijn dichters, spoken word artiesten, hiphop-tekstschrijvers en andere jonge woordkunstenaars welkom in het Posthuis Theater voor een avond over woordkunst. De avond staat in het teken van ontmoeting, kennismaking, inspiratie en onderzoek naar wat nodig is voor een bloeiende woordkunst community. Spoken word artiest Marrit Jellema (NK Poetryslam-finalist) geeft een workshop en de avond wordt afgesloten met de voorstelling ‘Moederdag’ en een meet & greet met rapper Willie Wartaal.

Spoken word en woordkunst is een vorm van poëzie die wint aan populariteit. Hiphop & rap, maar ook spoken word artiesten als Amanda Gorman dragen hieraan bij. Jonge schrijvers zijn steeds vaker actief binnen dit genre. In Heerenveen wil De Kas jongeren stimuleren om met elkaar aan de slag te gaan om zo ontdekken wat nodig is om dit genre in Heerenveen een boost te geven. 

Eén van de spoken word artiesten die momenteel hard aan de weg timmert, is Marrit Jellema. Marrit won in 2019 de Spoken Award in de categorie ‘Lyrics’. In juni 2021 kwam haar spoken word debuutalbum ‘Superpersoonlijk’ uit en in september 2021 stond ze in de finale van het NK poetryslam. Marrit volgt sinds april 2021 het Urban Arts Talent Traject van het fonds voor Cultuurparticipatie om zichzelf als artiest verder te ontwikkelen.

Rapper, dj, presentator, acteur, songwriter én taalvernieuwer Willie Wartaal stond in 2005 in één keer stevig op de muziekkaart van Nederland, toen hij met de Jeugd van Tegenwoordig de ongelooflijk succesvolle debuutsingle ‘Watskeburt?!’ uitbracht. Nu duikt hij voor het eerst het theater in. ‘Moederdag’ is een programma vol muziek, grappige en serieuze verhalen over zijn leven, zijn moeilijke jeugd, het hebben van een drugsverslaafde moeder en de levenslessen die hij daaruit haalde.

De spoken-word avond is een initiatief van De Kas, een ontmoetingsplek voor jongeren waar talent met elkaar gedeeld en gestimuleerd wordt. Verder zijn ook de samenwerkende culturele partners Bibliotheken Mar en Fean, Atelier Majeur, Posthuis Theater en Museum Heerenveen betrokken.  Door samen te werken willen ze de vitaliteit van Heerenveen en haar inwoners nieuwe impulsen bieden. 

Het programma begint om 18u en is gratis toegankelijk (incl. pizza). Er is plek voor max. 15 deelnemers en aanmelden kan via 06 8117 5471 (via whatsapp of bellen).